Hyppää pääsisältöön

Alkuvuoden mielenkiintoisin EP-julkaisu saa vahvaa jatkoa

Lasten Hautausmaan debyyttialbumi soi YleX:n viikon albumina.

Lasten Hautausmaa - kansi

Mitä!?! Kouvolalaislähtöisen 2013 perustetun Lasten Hautausmaan persoonallinen 12.6. julkaistava debyyttialbumi Lasten Hautausmaa.

Miksi!?! Kivesveto Go Gon ja A. Takalo & Takavalot-yhtyeiden jäsenistöä sisällään pitävä Lasten Hautausmaa yllätti musiikkimaailman alkuvuodesta julkaistulla EP:llään. Monet oli, että mitäs häh?!? Tämähän kuulostaa siltä kuin Noitalinna Huraan ja Mana Manan kadoksissa olleen aikalaisen albumi olisi löytynyt jostain ullakkovarastosta. Ja miten tämä kuulostakin tässä turboahdetun muovisuuden aikakaudella näin äärimmäisen tuoreelta? Herkkää, riipivää, rämisevää, lohdutonta ja melankolista, mutta silti jotenkin niin raikasta. Aivan taatusti keskitien radiopoppiin tottuneet vieraksuvat Lasten Hautausmaata, mutta mitä sitten. Tämä outolintu ansaitsee parrasvalon.

Häh?!? Levyn kappale Sara & Israel kappale kertoo tarinan 50 juutalaislapsen pelastamisesta natsi-Saksasta.