Hyppää pääsisältöön

DJ Orkidea: Sinnikkyyttä ja livekeikkoja

Viime perjantain Disko2000-vieras nimettiin pitkän uransa ansiosta Suomi-trancen grand maniksi.

DJ Orkidea // Kuva: YleX / JP Panttila

DJ Orkidea vieraili perjantaina 5.6. YleX:n Disko2000-ohjelmassa soittamassa biisejä sekä uransa aiemmilta vaiheilta että uudelta levyltä. Musiikkia yli 20 vuotta tehnyt DJ Orkidea sai Matti Airaksiselta lähetyksessä lempinimen Suomi-trancen grand man.

- Esimerkiksi rockissa sentimentaalisuus on isommassa arvossa, trance on eteenpäin katsovaa meininkiä. Toivon olevani tässä hetkessä relevantti ja tarjoavani jotain uutta ja merkityksellistä, hän pohtii.

Uransa aikana monia trance-musiikin vaiheita nähnyt DJ painottaa pitkäjänteisyyttä. Toki yhden hitin ihmeitä ja nopeasti breikkaavia artisteja riittää, mutta kauaskatseinen tekeminen on yhtä lailla palkitsevaa.

- Jos katson taaksepäin sekä musamaailmassa että elämässä huomaan, että sinnikkyys palkitaan. Jos jaksaa tehdä duunia oman jutun eteen lähestulkoon aina palkinto tulee ennemmin tai myöhemmin, hän toteaa.

DJ Orkidea soitti lähetyksessä muun muassa Unityn ja Andy Moorin kanssa tehdyn Yearzeron. Artistin seuraavat keikat ovat pääsääntoisesti livekeikkoja.

- Ympärillä tulee olemaan visuaalinen setti. DJ ja valomies pääsevät improvisoimaan tosi paljon, se on olennainen osa. Haluttiin kokeilla Kraftwerkin keikkojen kaltaisia hiottuja kokonaisuuksia, hän kertoo.

Kuuntele DJ Orkidean setti alta.