Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Arkkitehtuuri pääkuva

Hyvin käyttäytyvät kaupungit!

Uusi kaupunki -kollektiivi jatkaa työtä osallistavan suunnnittelun puolesta. Guggenheim Helsinki -arkkitehtuurikilpailun tuomaristoon kuuluvan japanilaisen arkkitehti Yoshiharu Tsukamoton yleisöluento käynnisti Uusi Kaupunki Studia Generalia-luentosarjan

Tsukamoton toimisto Atelier Bow Wow on tullut tunnetuksi perinteistä ajattelua haastavista arkkitehtuuriprojekteistaan. Bow Wown lanseeraama lähestymistappa behaviorology pyrkii ottamaan kokonaisvaltaisesti huomion ihmisten ja ympäristön vuorovaikutuksen, yhtä lailla ilmaston vaikutuksen kuin sosiaalisen käyttäytymisen, ja suunnittelemaan kaupunkeja nämä huomioiden.

Paneelikeskustelussa japanilaisen Tsukamoton puheenvuoro vertautui teollinen muotoilija Hannu Kähösen, kaupunkimuotoilija Mikko Kutvosen sekä Uusi Kaupunki -kollektiivin arkkitehti Hilla Rudangon esimerkkeihin Suomesta.

Tilaisuudessa käynnistyneen Uusi Kaupunki Studia Generalia -sarjan tavoitteena on syventää kaikkien kaupunkisuunnitteluun osallistuvien - arkkitehtien kuin asukkaiden, päätöksentekijöiden, yrittäjien ja kaupunkiaktivistien - uusiin suunnittelukeinoihin ja -ajatteluun liittyvää ymmärrystä ja osaamista.

Tapahtuma järjestettiin Helsingissä 25. toukokuuta ja video sisältää Yoshiharun yleisöluennon ja paneelikeskustelun, johon osallistuivat hänen lisäkseen Hannu Kähönen, Mikko Kutvonen ja Hilla Rudanko.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri