Hyppää pääsisältöön

Mediatec operoimaan Ylen vapaata studiokapasiteettia Mediapoliksessa

Ylen Mediapoliksen vapaan studiokapasiteetin vuokrausta tuotantoyhtiöille tulee hoitamaan tuotantopalveluyritys Mediatec Broadcast Finland.

Ylen studiot Tampereen Mediapoliksessa on uusittu vuonna 2013. Studioilla on käytössä korkealaatuista teräväpiirtotekniikkaa käyttävät tuotantovälineet ja järjestelmät. Studioilla on mahdollista tehdä monipuolisia ohjelmatuotantoja. Tuotantoyhtiöiden on mahdollista ostaa myös Ylen tuotantohenkilöston palveluita studiotilojen ja tekniikan vuokraamisen yhteydessä.

“Yhteistyösopimus monipuolistaa tuotannollista tekemistä ja osaamista Mediapoliksessa ja mahdollistaa tuotannollisten resurssiemme hyödyntämisen täysimääräisesti. Yhteistyö luo myös pohjaa alan kasvulle Pirkanmaalle”, toteaa Yle Tuotannon ja Design Mediapoliksen päällikkö Markku Jylhäsalo.

Mediatec on kansainvälisen tason tuotantotoimija, jolla on huippuosaamista ja kokemusta erilaisista teknisistä tv-tuotannoista.

“Mahdollisuus laajentaa toimintaamme Tampereelle on meille tärkeä tilaisuus. Pääsemme tekemään yhteistyötä pirkanmaalaisten tv-tuotantojen ammattilaisten kanssa”, toteaa Mediatec Finlandin toimitusjohtaja Marko Viitanen.

Yle jatkaa omien- ja yhteistuotantojensa tekemistä studoillaan itsenäisesti. Ylen keskeisimpiä tuotantoja Mediapoliksessa ovat mm. lastenohjelmat, viihdetuotannot, Nenäpäivä, Ajankohtainen kakkonen ja Ajankohtaisen kakkosen teemaillat.

Mediatec tekee yhteistyötä suomalaisten- ja kansainvälisten sisältötuottajien kanssa. Kansainvälisesti suurimpia teknisiä tuotantoja ovat rallin ja rallicrossin MM-sarjojen televisioinnit. Kotimaassa Mediatec on ollut mukana toteuttamassa teknisesti esimerkiksi ohjelmia Tanssii Tähtien kanssa, Tähdet Tähdet, Vain elämää, Big Brother ja jääkiekon Mestareiden liiga.

Yle voi vuokrata ulos vapaata studiokapasiteettiaan Tampereen Mediapoliksessa markkinahintaan. Päätöksen teki Ylen hallintoneuvosto vuonna 2014 ennakkoarvioinnissa. Arvioinnin mukaan Yle voi vuokrata Tampereen studiotilojen vapaata kapasiteettia halukkaille, kunhan vuokrauksella ei ole haitallisia kilpailuvaikutuksia ja se tapahtuu markkinaperusteisesti.

Lisätiedot:
Markku Jylhäsalo, päällikkö, Yle Tuotanto ja Design Mediapolis
markku.jylhasalo@yle.fi, p. 0400 708 759

Marko Viitanen, toimitusjohtaja, Mediatec Broadcast Finland
marko.viitanen@mediatecbroadcast.fi, p. 0400 477 713

Linkki: Ylen studiotilat ja tuotantopalvelut