Hyppää pääsisältöön

Asioita joita tehdä, jos on kurjaa sillä

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Tehdä suunsa pyöreäksi ja ”luunappeja” poskeen napsauttaen ja suun muotoa muuttaen soittaa sävelmän. Netistä voi katsoa, mitä sävelmiä on, tai kirjastosta. Niitä on vaikka millä mitalla! Voi myös kokeilla käyttää keskisormen ponnahtavan kynnen asemesta teelusikkaa ”mallettina”.

Iloita siitä, että ei ole tarttunut viivakooditarraa ohimon hiuksiin, eikä nukkuessa liiskaantunut tosi tiiviisti kiinni hiuksiin, eikä joudu kiskomaan sitä irti silmät sirrillään kuin Tsingis-Kaani.

Kuvilla, että on ostanut vanhaan polkupyörään uudet polkimet, ja ruuvaa ne lujasti ja huolellisesti kiinni, ja täten voi laskettaa jyrkkää mäkeä pyörällä alaspäin, takapuoli pystyssä huimaa vauhtia kiitäen, pelkäämättä, että polkimet yhtäkkiä katkeavat liitoskohdistaan kesken huiman alamäkikaahauksen ja lentää silmälleen hatelikkoon ja joutuu mustelmille kuin hematoomat.

Suunnitella, että ranskankieltä osaamatta esittää ranskalaista turistia jossain ei kaikkein tutuimmassa lähikaupassa, ja sitten siellä onkin joku joka osaa ranskaa, ja itse paljastuu mukaranskahuijariksi ja tulee hirveän nolo, ja menee punaiseksi kuin Mao, mutta koska kyseessä oli vain kuvitelma, voi olla iloinen, että pelastui noloudelta kuvitelman kuvitelmuuden ansiosta.

Maistaa juustoa, joka haisee semmoiselta, mimmoiselta kukaan ei halua minkään haisevan.

Ottaa kännykameran ja ajastuksen avulla kuvan omasta selästään, ja katsella ajan kanssa, miltä se näyttää.

Tutkia kantoja. (Niitä on vaikka millä mitalla, kun vähän miettii että mitä voi olla. Esim. luonnossa on petoeläinkantoja, tietokoneelle voi itsekin rakentaa tietokantoja, vaikka hauskoista suomensukuisten kansojen nimistä tai tuttavistaan mielivärin tai korvalehden rustorakenteen muodon perusteella järjestettynä.)

Juhlia kuulumistaan aitotumaisiin. (Eucarya)

Ostaa suopaa, jynssätä mattoja juuriharjalla ja kuvitella olevansa yli-ihminen. Tai alku- .

Laittaa suu täyteen (ei niin täyteen että tukehtuisi) purukumia, ja puhua ja käyttäytyä kuin 60-luvun elokuvissa parodisoitu nuoriso; käyttäen sen tyyppisiä sanoja ja sanontoja kuin ”eri nastaa” tai ”mälsää”.

Kävellä asuntoa tai taloa kiertäen, kädet ja jalat kyynärtaipeista ja polvista taipumattomana, soittaen suupielellään marssimusiikkia ”torvisoittokuntana” ja välillä kunniaa tehden.

Tukkia polkupyöränpumpun ”ulostuloaukko” nyrkillä, ja sitten pumpata pieruääni ilmoille sormien lomitse, ja kokeilla, miten alkaa kuumottaa, kun pumppuaa liian innokkaasti, kuin maanis- .

Kuvitella, että on Marcus Antonius tai Kleopatra, ja miten menee kesämökilleen Pielavedelle sellaisen jumalattoman seurueen kanssa, missä on satoja kantotuolinkantajia, patarummunlyöjiä ja strutsinsulkaviuhkoja heiluttelevia kätyreitä tai mitä ne ovat.

Rakentaa pienen hyppyrin ulos, ja sitten ottaa 12 metrin vauhdin ja juosten työntää kottikärryt siitä hyppyristä, kokeillen, kuinka korkealle ilmaan ne saa lentämään.

Laittaa suklaalevyn jääkaappiin, ja sitten kun se on kylmä kuin ekonomi, järsiä sen nurjaan puoleen kaiverruskuvioita etuhampaillaan. Sitten levy nätisti takaisin pakettiin, ja postiin anonyymiksi lahjaksi jollekulle vain lievästi kivalle.

Ostaa urkupillihuutokaupasta kaikkein matalin, yli nelimetrinen urkupilli ja sukellushuutokaupasta painepullo ja letku, ja sitten huudattaa sitä oktosubkontrainframatalaa urkupilli-Röäätä katolla, huudellen välillä, että lopun ajat ovat koittaneet tälle syntiselle taloyhtiölle. Että urjetkaa, räähkät!

Lukea vironkielinen, pitkähkö elintarviketuotteen tuoteselostus vakavalla naamalla.

Miettiä, mitä rannikkojääkärit juttelevat kuorma-auton lavalla, palatessaan sammuttamasta metsäpalon alkua, ja etät miten miehekkäältä (tai naisekkaalta) heistä tuntuu.

Ottaa aivan kaikki selville kurkumasta, iridiumista tai Boyle-Mariotten laista.

Miettiä, miten suuren pallon voisi Saharaan tuulen kuljeteltavaksi rakentaa, ja millä lailla, jos olisi kaksi vuotta aikaa ja rahaa 100 000 euroa.

Kokeilla, miten matalia ja miten korkeita ääniä saa aikaan nopeasti vuorotellen.

...Sitten, melkein lopuksi, on tässä todettava työjärjestysasiaa hieman.

Eli. Tilanteiden kirottuus ja siunattuus usutetun kansaparkamme parissa vaihtelee päivittäin – tunneittainkin - ja menee osin päällekkäinkin.

Minulle kävi juuri sillä päällekkäisellä tavalla nyt.

Justiin kun pääsin taas vauhtiin näiden nettijorinoideni kanssa, niin täytyykin ryhtyä voivottelemaan tähän taukoa. Sain näet yllättäen mahdollisuuden päästä osalliseksi projektiin nimeltä henk. koht. syntymävikojen korjailu Part N+1 (kun N>0), mikä on hieno juttu – mutta mikä myös merkitsee tähän palstaani kesän mittaista taukoa.

Internetistä luin, että kun Japanissa oli ollut juna vähän yli 5 minuuttia myöhässä, konduktööri kiersi kumartaen pyytämässä henkilökohtaisesti anteeksi jok'ikiseltä matkustajalta.

Valjuna kopiona Japanin kelpo konduktööristä pyydän täten kurjan itseni ja kurjan yhtiömme puolesta anteeksi häiriötä pakinatuotteen toimitusketjussa ja toivon, että ette vihaisi meitä liikaa ja kovin pitkään.

Ette edes yhtiön johtaja Lauri Kivistä, joka ei ole vieläkään vienyt meitä alamaisiaan katsomaan sammakonkutua. Ja nyt on varmaan jo liian myöhä'istä sitä edes nähdä, luulen. Enkä kyllä pääsisikään.

Että näin.

Mutta vielä yksi ajatus, että mitä voi tehdä, jos on kurjaa:

Voi ajatella mitä tekee sitten, kun ei ole kurjaa, ja keskittyä kaiken sen mukavan miettimiseen.

Tai sitten voi esmes ottaa kaakaota tai teetä, lukea Nalle Puh tai Nalle Puh rakentaa talon, tai jotain vanhoja hyviä kirjoja joissa on liiteri täynnä halkoja ja ollaan reippaita, ajetaan hevosella ja syödään läskisoosia tai sikanautaa puukonkärjellä suoraan purkista. Nam nam!

Tai sitten voi rakennella vanhasta villasukasta (tai piirtää niillä piirustustaidoilla jotka sentään on, edes) eläimen tai tyypin, ja alkaa kuvitella sille tarinaa; historiaa, seikkailuja ja niiden aliseikkailuja, jne!

Hyviä seikkailuja ja hyvää mieltä & kesää toivottaen,

mk

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat