Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Lomamatka 80-luvulle pääkuva

Permispehko, sivusiili vai rotanhäntä - oliko sinulla Suomen kasarein kampaus?

Onko sinulla Suomen kasarein kampaus?
"Tukka takana, elämä edessä" oli kasarilla takatukka takana, etupermis edessä. Onko sinulla Suomen kasarein kampaus? annaliisa tilus

Oliko sinulla 80-luvulla elämää suuremmaksi krepatut hiukset ja silmille tunkeva etupermis? Vai kasvatitko veikeää takatukkaa? Kaikkein aikojen #kasarikesä starttaa nyt! Sen kunniaksi etsimme Suomen kasareinta kampausta.

80-luvulla vaatteet olivat väljiä, näyttäviä ja leveälinjaisia. Muoti oli ylisuurten t-paitojen ja neonvärien sekamelskaa. Niinpä hiuksissakaan ei passannut kursailla.

Naiset tupeerasivat hiuksensa mahdollisimman isoiksi ja näyttäviksi. Krepattujen hiusten ilmavuuttaa korostettiin leikkaamalla hiukset toiselta puolelta tyystin siiliksi. Madonna oli tyyli-ikonien ykkönen.

80-luvulla myös miehet alkoivat ensimmäistä kertaa toden teolla kiinnittää huomiota ulkonäköönsä. Moderneimmat miehet kasvattivat aaltomaisen etutukan tai antoivat taakse kasvaa yksittäisen, rotanhäntänä tunnetun hiuskiehkuran. Tyyli oli usein jostain Boy Georgen ja Bogart Companyn väliltä.

Mikko Alatalo poseeraa Ison pajan edessä Hittimittari levy kädessään.
Kyllä sitä ollaan nyt niin kasaria. Mikko Alatalo poseeraa Ison pajan edessä Hittimittari levy kädessään. mikko alatalo

Nyt on tullut aika etsiä piirongin pohjalta se kaikkein noloin luokkakuva tai makein biletysmuisto. Kaikkien aikojen #kasarikesä starttaa nyt! Sen kunniaksi etsimme Suomen kasareinta kampausta.

Oliko tyylisi 80-luvulla permispehko, valkaistu siili tai sukkahousu-hevi? Olitko juppi tai gootti, dingo-fani vai hanoirockari?

Tyyli on vapaa, mutta kilpailuun kannattaa osallistua. Kilpailuaikaa on tiistaihin 23. kesäkuuta saakka. Kilpailun ylituomarina toimii Hittimittari-idoli Mikko Alatalo. Pääpalkintona onkin aito Hittimittari -85 vinyyli Mikon nimikirjoituksella!

Lähetä kuvasi meille alla olevalla lomakkeella. Voit julkaista kuvasi myös Twitterissä tai Instagramissa. Liitä silloin kuvaasi tunniste #kasarikampaus.

80-luku - tukka takana, elämä edessä.

Tai ainakin etupermis.

Katso, kuka voitti kampauskavalkadissa - Suomen kasarein kampaus on tässä

Katso kaikki lähetetyt kuvat

80-luku Ylen kanavilla:

Lomamatka 80-luvulle
Reality-tv sarja, jossa kolme autokuntaa matkaa 80-luvulle.
Yle TV1 tiistaisin klo 20

Minä olen muistanut
10-osainen sarja, joka käy läpi aikakauden tärkeimmät ilmiöt:
Yle TV1 tiistaisin klo 19:00, uusinnat lauantaisin klo 8.05 ja sunnuntaisin klo 13.35
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua

Lakatut varpaankynnet
Tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin. Toimittajana Susanna Vainiola.
Radio Suomi lauantaisin klo 13.06

Elävä arkisto: Kasarirock
Kasarirock pureutuu ajan hengen mukaisesti hyväntekeväisyyskonsertteihin ja maailman pelastamiseen.
Yle Teema tiistaina 9.6. klo 22

Hittimittarisunnuntai
Hittimittarisunnuntai tarjoaa ehtaa nostalgiaa 80-luvun teineille. Viiden tunnin kohmeloputkessa summataan kasarihittien mittaamisen kaari ihka ensimmäisestä vihoviimeiseen lähetykseen.
Yle Teema sunnuntai 14.6. klo 10

Video Killed the Radio Star
Jokainen jakso keskittyy kertomaan, kuinka jonkun kuuluisan artistin musiikkivideoita tehtiin. Esittelyssä ovat mm. David Bowie, Michael Jackson, Elton John, The Cure ja Frankie Goes to Hollywood.
Yle Teema klo 21.01

Elävä arkisto
Kattavan 80-lukupaketin lisäksi Elävä arkisto julkaisee kaikki vuosien 1984-1988 Hittimittarit Yle Areenassa.

Kommentit
 • Wiurilan kartanon perintö – vanhaa eurooppalaisuutta ja uutta yrittäjyyttä Varsinais-Suomessa

  Wiurilan kartano linkittyy Ranskan hoviin

  Wiurilan kartano linkittyy historiassa Ranskan hoviin. Euroopan tärkeimpiin diplomaatteihin ja valtiomiehiin kuulunut Maurice de Tallyerand, jo Ludvig XVI:n, sittemmin keisari Napoleon I:n ja kuningas Ludvig Filipin oikea käsi, voidaan jäljittää suomalaisiin Armfelteihin Kuurinmaan ruhtinatar Wilhelminen kautta. Gustaf Mauritz Armfelt ihastui tähän kauniiseen neitoon ja he saivat tyttären, Gustavan eli "Vavan", joka asettui Wiurilaan. Hänen tuomansa ranskalaisvaikutteet kukoistavat edelleen 1830-luvun sisustuksessa kartanon pääsalongissa. Wiurila on ollut Armfeltin aatelissuvun omistuksessa vuodesta 1787 lähtien – ja on edelleen, vaikka sukunimi onkin vaihtunut Aminoffiksi. Maatalouskartanosta tila on muuttunut innovatiiviseksi matkailukohteeksi, jossa historia saa vapaasti hengittää.

 • Metsään pysähtynyt juna – Matti Johannes Koivun sukellus modernin Suomen historiaan

  Matti Johannes Koivun kehityskertomus päättyy.

  Modernin Suomen tarina on ihmeellinen, mutta se on aina kesken. Valtavalla sinnikkyydellä ihmiset ovat yrittäneet luoda järjestystä ja hallittua yhteiskuntaa, mutta aina jokin pilaa järjestyksen. Keskeneräisyyden historia päättää Matti Johannes Koivun esseesarjojen trilogian. Mutta miksi muusikko ryhtyi selvittämään mammuttimaisia kysymyksiä? Matti Johannes Koivu kertoo.

 • Hakoisten kartanon perintö – juurevasti moderni maatalousyrittäjyys

  Hakoisten kartanon perintö on vastuullinen.

  Hakoisten kartanon historia Janakkalassa juontuu jo 1200-luvulta. Linnavuorella sijaitsi ilmeisimmin Birger-jaarlin toisen ristiretken aikainen puulinna, jota novgorodilaiset piirittivät. Nykyinen kartanon päärakennus on 1700-luvun lopusta. Rosenbergien suku on omistanut Hakoisten kartanon vuodesta 1935. Nuori isäntä Max Rosenberg saattoi kartanon toiminnan eettiseen luomuun vuonna 2015. Hereford-lihakarjaa pidetään hyvin ja vastuullisesti. Kartano on aina ollut yritteliäs maatalouskartano, joka on myös vaikuttanut paikallisesti alueen kehitykseen. Suomen kartanot ovat toimineet paikallisina vaikuttajina, mutta myös kansainvälisten vaikutteiden tuojina maahamme. Tapaamme Hakoisissa sekä vanhemman isännän Björn Rosenbergin että nuoren isännän Max Rosenbergin ja edustavan otoksen Hereford-karjan rouvapuolisista edustajista.