Hyppää pääsisältöön

Radiojuontajat Kesäkumi-artisteina: Juuso ja Peltsi käärivät hyvät teostorahat vartin hölinästä

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Vuonna 2004 Kesäkumibiisinä soi Tiktakin Oma syy, jolla vierailivat YleX:n juontajat Juuso ja Peltso. 

Tiktakin laulaja Petra Gargano osaa yhä ulkoa Oma syy -kappaleen sanat, mutta muistikuvat biisin nauhoitustilanteesta ovat hataria. 

- Monet amerikkalaistähdet sanovat, etteivät he muista 70-luvusta mitään, niin täytyy sanoa, että mä en muista tästä, Gargano sanoo.

Kesä 2004 oli Tiktakin solistille railakasta aikaa. Laulaja oli juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, eronnut parisuhteesta ja keikkaili bändinsä kanssa ensimmäistä kertaa Suomen suurimmilla festareilla.

- YleXPop-keikka Kaisaniemessä avasi meidän festarikesämme. Se oli ensimmäinen rundimme aikuisina, Gargano kertoo.

Vuonna 2004:

Hanna Pakarinen voitti Suomen ensimmäisen Idols-ohjelman, viimeinen Uuno Turhapuro -elokuva tuli ensi-iltaan ja Mikael Jungner valittiin Yleisradion pääjohtajaksi.

Tiktakin Oma syy -biisi oli alun perin tarkoitettu bändin Ympyrää-albumille. Kappaleesta kuulee, että se oli valmis ennen päätöstä Kesäkumi-kampanjasta: perinteestä poiketen sanoituksissa ei mainita Kesäkumia.

Kesäkumi tulee kuitenkin biisissä esille. Siitä pitivät huolen YleX:n silloiset aamujuontajat Mikko ”Peltsi” Peltola ja Juuso Myllyrinne, jotka huutelevat Kesäkumi- ja tunteiden turvamies -iskulauseita kappaleen taustalla.

- Meille oli radiojuontajana tähtihetki päästä YleXPopissa lavalle Tiktakin kanssa esittämään ne mölinät, Peltola sanoo.

Kuuntele biisi alta! Tiktak feat. Juuso ja Peltsi: Oma syy 

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Seuraa kumien tarinaa täältä! Juhannusaattona 19. kesäkuuta YleX soittaa kaikki Kesäkumibiisit Sofia Thurénin juontamassa 20-vuotisjuhlalähetyksessä klo 15–17.