Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Lomamatka 80-luvulle pääkuva

Suomirock-perhe: Tero, Tiia, Rene ja Veikka

Tiia, Tero, Rene, Veikka ja Ciri -koira hassuttelevat julistekuvassa.
Lumipesty farkkulook on pop! Tiia, Tero, Rene, Veikka ja Ciri -koira hassuttelevat julistekuvassa. Kuva: Yle/Laura Pohjavirta nisusten julistekuva.
Nisuset ennen stailaustaNisuset stailauksen jälkeen
Tiia, Tero, Veikka, Rene ja Ciri. Kuva: Yle/Laura Pohjavirta, Yle

Tamperelainen Nisusten perhe saa lomamatkalle valkopestyt farkut, ja autoksi valikoituu matkailuauto suoraan 80-luvulta. Isä Tero ja äiti Tiia ovat molemmat lähihoitajia. Kolmikymppisinä heillä on mukavia muistoja 80-luvusta.
- Varmaan Keke Rosberg tulee mieleen ensimmäisenä 80-luvusta. Sitten tietysti Gorbatshov, Kekkonen ja hevimusiikki. Ei musta kunnon hevaria tullut, mutta mun eka kunnon kasetti oli Waspin The Last Command. Onhan siinä hyviä muistoja. Tero sanoo.
Tiialle 80-luvusta tulee ensimmäisenä mieleen mökkeily.
- Ja My Little Ponyt ja ne ihan järkyt, järkyt jumppavaatteet, semmoiset pinkit. Sitten ylipäätänsä sellaiset college-vaatteet, missä oli Mikki Hiiri ja näitä Disneyn henkilöitä.
Päätös lähteä kohti 80-lukua oli yhteinen, mutta ilmoittautumislomakkeen täytti Tiia. Tiia on muutenkin pariskunnassa se liikkeelle paneva voima. Perheen vanhempi lapsi, 9-vuotias Rene, on tullut äitiinsä. Nelivuotias Veikka puolestaan on perinyt isänsä rauhallisuuden.
- Me ollaan Renen kanssa semmosia aika räiskyviä, kiihdytään nollasta sataan sekunnissa. Isällä ja pikkuveljellä on sitten samanlainen luonne, he ovat vähän rauhallisempia.
Nisusten perheessä perinteiset roolit heittävätkin häränpyllyä. Tiia ihastui Teroon, kun kuuli tämän harrastavan virkkaamista.
- Tero sanoi olevansa virkkaava lähihoitaja. Se vei sitten jalat alta saman tien.
Tiian mukaan heidän perheensä on avoin ja tottunut puhumaan asioistaan.
- Mä olen esimerkiksi hirveän ylpeä tuosta esikoisesta, joka osaa puhua asioistaan. Renellä on viime vuonna diagnosoitu ADHD, mutta ei sitä välttämättä kukaan ulkopuolinen huomaa. .
Nisusten lapsille 80-luku on tullut tutuksi lähinnä Turtles sarjakuvien kautta. Ennen lähtöä Tiia hieman hirvitti tuleva 80-luvun stailaus.
- Se on aika hirveän näköistä, kun laitetaan oikein sellainen pörhötukka. Että semmoista en ainakaan haluaisi missään tapauksessa. Mutta pojat varmaan haluaisivat, että heillä olisi sellainen takahiippa.
Kuin sattuman kaupalla Tiialle stailattiin etupermis ja pojille kunnon 80-lukuiset takatukat.
Tiian kirjoittama blogi.

 • Lomamatka 80-luvulle: Ladan kesä

  Ladan kesäloma jatkui kiireisenä.

  "Vain kerran, kun kävimme ostoksilla Ikeassa, se päästi sisälle pienen savupilven." Millainen kesä oli palkinto-Ladalla Nisusten matkassa?

 • Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus on tässä!

  Voiko tämän kasarimpi enää hiuskuontalo olla?

  Kaikkien aikojen #kasarikesä on täällä! Sen kunniaksi Hittimittari-idoli Mikko Alatalo valitsi Suomen kasareimman kampauksen jakamienne kasarimuistojen joukosta. Lue Mikon perusteet voittajakuvan valintaan. Voiko tämän kasarimpi enää hiuskuontalo olla?

 • Lailan matkapäiväkirja

  Purjelautailua ja never ending ketchup!

  Olen jostain syystä aina tykännyt 80-luvun musiikista ja kuuntelen vanhempieni nauhoittamia C-kasetteja automatkoillani. Muistan että yksi ensimmäisistä minua sykähdyttäneistä kappaleista oli Tina Turnerin -Private Dancer, jonka kuulin radiosta 11-vuotiaana kesämökillä. Tätä blogia kirjoittaessani inspiroidun viime kesän fiiliksiin, kuuntelemalla 80-luvun parasta musiikkia, kuten Michael Jacksonin -Thrilleriä, Nenan -99 Luftbaloonsia ja Cyndi Lauperin -Girls Just Want To Have Fun -biisiä.

 • Mikan matkapäiväkirja

  Kuolisin ylläni Elinan villapaita, nuuhkaisin sitä salaa...

  Seuraa kirjailijanurasta haaveilevan Mikan tajunnanvirtaa suoraan 80-luvun sieluun saakka.