Hyppää pääsisältöön

Viis hipsteripoliisista, meillä on Fobba ja Göran Porvali

Somessa leviää kuvia komeista poliiseista. Tässä Suomen vastine.

Poliisi hihamerkki // Kuva: YLE

Muutama viikko sitten Internetissä ihastusta herätti viiksekäs hipsteripoliisi, tällä viikolla taas tatuoitu amerikkalaispoliisi. Yleinen reaktio virkavallan edustajien kuviin on ollut kutakuinkin "voit pidättää minut ihan milloin tahansa".

Mutta kyllä meilläkin osataan. Tässä viisi syytä muuttaa Suomeen ja ryhtyä rikolliseksi.

Göran Porvali

Entinen uimari ja viulisti Linda Lampeniuksen ex-poikaystävä on joutunut poliisinurallaan muun muassa tulilinjalle keskelle jengihässäkkää vuonna 2007. Ammatillisten saavutustensa lisäksi Porvalin ulkonäkö kiinnostaa - niin hyvässä kuin pahassakin - keskustelupalstoilla. Muun muassa Anttilan katalogimallina työskennellyt Porvali oli 2010-luvun alussa kuopiolaisen Petritex Oy:n mainoskasvo, mutta hänet korvattiin taksiyrittäjällä.

Kokeile tätä: Porvalista ei ole pahemmin kuulunut viime vuosina, joten mene ja tiedä.

Kuopion poliisit

Poliisit sarjan Pauli ja Heikki autossa. // Kuva: YouTube / kuvankaappaus

Kuopiolaiskaksikko Jaakko Heikkinen ja Pauli Jokinen oli Jimin Poliisit-sarjan ehdoton suosikki. Suorasukaiset ja huumorintajuiset poliisit lähtivät sarjasta viidennen tuotantokauden jälkeen. Jokinen antoi Heikkiselle viimeisessä jaksossa ruusun ja television katsojat ympäri maan alkoivat pohtia, miten onnistuisivat päätymään jomman kumman pidättämäksi.

Kokeile tätä: Sammu julkiselle paikalle. Herätys voi olla hellä.

Äitienpäiväpoliisi

Poliisin äitienpäivätoivotus lämmitti sydäntä. // Kuva: Suomen Poliisin Facebook-sivu

Suomen poliisi teki tänä äitienpäivänä kenties sometaipaleensa menestyksekkäimmän peliliikkeen. Se latasi Facebook-sivulleen äitienpäivätoivotuksella varustetun kuvan poliisimiehestä ojentamassa kukkakimppua kohti kameraa. Toivotuksen lisäksi ihmisten mieltä lämmitti kovasti poliisin ulkonäkö. Viehätystä lisännee mysteerin verho: poliisin henkilöllisyyttä ei paljasteta kuvan yhteydessä. Kuvasta on tykätty Facebookissa yli 47 000 kertaa.

Kokeile tätä: Näin kauniisti kukkia ojentava mies on varmasti luonnon ystävä. Testaa esim. lievää roskaamista.

Poliisin fudisjoukkue

Kirkon Ulkomaanavun Ulkomaanavun Tekoja -kampanjassa poliisit ja espoolaiset somalinuoret kohtaavat jalkapallokentällä ensi viikolla. Joukkueet pelaavat kulttuuristen ja uskonnollisten vastakkainasettelujen lopettamisen puolesta. Nuorten joukkueen on koonnut yksin Suomeen saapunut somalimies ja poliisien aktiivijoukkue on pelannut ulkomaita myöten.

Kokeile tätä: Häiriköi matsia.

Marko "Fobba" Forss

Marko "Fobba" Forss on palkittu nettipoliisi. // Kuva: Forssin Facebook-sivu

Jonkin sortin julkkikseksi noussut ylikonstaapeli ja nettipoliisi Marko "Fobba" Forss navigoi työkseen esimerkiksi Facebookissa ja IRC-Galleriassa. Vuonna 2011 Vuoden poliisiksi valittu Forss taipuu moneen myös poliisintehtäviensä ulkopuolella: hän on ollut vieraana Linnan juhlissa, pyrkinyt eduskuntaan ja kirjoittanut kirjan nimeltä Fobban sosiaalisen median selviytymisopas.

Fobban läsnäolo netissä herättää tunteita laidasta laitaan: esimerkiksi Demi.fi-keskustelupalstalla käydään yhtäältä keskustelua otsikolla "En uskalla sanoa mitään koska Fobba" ja toisaalta puidaan nettipoliisin lempeitä kasvoja ja yleistä ihanuutta.

Kokeile tätä: Huutele Facebook-seinälläsi huumekaupasta.