Hyppää pääsisältöön

PMMP:n Kumivirsi oli yksi yhtyeen toivotuimpia hittejä, mutta Paula Vesala ei tahtonut sitä keikkasettiin

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Vuonna 2005 Kesäkumibiisinä soi PMMP:n Kumivirsi.

PMMP:n Mira Luoti piti Kesäkumi-kampanjaa tärkeänä jo kauan ennen yhtyeen omaa Kesäkumibiisiä. Laulaja voitti vuonna 1998 Radiomafian Kesäkumi-kilpailusta kasan kortsuja – ja liput Ruisrockiin.

- Poljin täysillä koulusta kotiin ja osallistuin kisaan. Siinä piti toivoa artisteja Ruisrockiin. Mä toivoin Björkiä ja voitin sillä, Luoti kertoo.

Seitsemän vuotta myöhemmin artisti sanoitti oman Kesäkumibiisinsä yhdessä Paula Vesalan kanssa. Juhlavasti nimetystä Kumivirrestä tuli hitti, joka nosti Rusketusraidoista tunnetun yhtyeen isosti esille ja siivitti Kovemmat kädet -albumin myyntiä.

Vuonna 2005:

Kampin keskus avattiin, yleisurheilun MM-kisat järjestettiin Helsingissä ja Nightwish erotti solistinsa Tarja Turusen.

- Siinä oli aikamoinen latenssi, miten levy lähti siitä nousuun. Albumi tuli maaliskuussa ulos, ja listasijoitukset olivat aika vaatimattomia. Ilosaarirockin keikan jälkeen se rupesi nousemaan ylöspäin, yhtyeen kitaristi Mikko Virta kertoo.

PMMP julkaisi albumista pinkin Kumipainoksen, jolle lisättiin Kumivirsi  ja Noitalinna huraa! -cover-kappale Pikkuveli. Vaikka Kesäkumibiisi ei ollut bändin keikkasetissä vakiokappale, se merkitsi yhtyeelle paljon.

- Kumivirsi on ollut hirveän tärkeä biisi, Luoti sanoo.

Kuuntele kappale alta! PMMP: Kumivirsi

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Seuraa kumien tarinaa täältä! Juhannusaattona 19. kesäkuuta YleX soittaa kaikki Kesäkumibiisit Sofia Thurénin juontamassa 20-vuotisjuhlalähetyksessä klo 15–17.