Hyppää pääsisältöön

Huulipunaa, samettia ja strasseja

Sirkustaiteilijat eivät vietä koko päivää esityställingissä, vaan meikit sipaistaan kasvoille ja asut vedetään ylle vasta juuri ennen show'ta. Itse asiassa Sirkuskaravaani-ohjelmassa esiintyjät nähdään useammin treenivaatteissa, verkkareissa, huppareissa ja meikittä.

Sirkus Finlandian kiertueella ei kulje mukana maskeeraajaa tai maskivaunua. Jokainen esiintyjä huolehtii oman naamavärkkinsä kunnosta ennen lavalle astumista. Meikit ovat vahvoja, koska esiintyjien ilmeiden täytyy näkyä katsomon viimeiseen riviin asti ja kirkkaat spottivalot häivyttävät kasvonpiirteitä. Myös lähes kaikki esiintyvät miehet käyttävät meikkiä.

Sirkuksen esiintymisasut ovat harvoin sellaisia, joita saa perusvaatekaupoista. Esiintyjät teetättävät niitä mittatilaustyönä tai jopa ompelevat itse vaatteita, jos vain taidot riittävät. Sen lisäksi, että asujen täytyy näyttää hyvältä, niissä täytyy olla helppo liikkua. Akrobaatin vaatteiden täytyy joustaa ja nuorallakävelijän housujen lahkeet eivät saa olla niin pitkät, että niihin kompastuu.

Meikit ja vaatteet viimeistelevät esityksen teeman ja tunnelman. Ne myös auttavat taiteilijoita virittäytymään arkielämästään esiintymismoodiin.

Kommentit