Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-artisti Olivera: Artistinimi tuli huonosta ravintolasta

YleX nostaa viikoittain esille uusia demobändejä ja -artisteja, jotka voivat saada musiikkiaan radioon soimaan.

Olivera

Nyt esittelemme Oliveran, joka on 20-vuotias laulaja-lauluntekijä.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

- Olen aika pienestä asti keksinyt omia lauluja, ja muutama vuosi sitten aloin haaveilla biisinikkarin ja artistin urasta. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin se, että on tyytyväinen omaan tekeleeseen. Jokainen luovalla alalla työskentelevä tietää, että se on joskus hyvin vaikeaa.

Mistä artistinimesi tulee?

- Söin joskus ulkomailla Olivera-nimisessä ravintolassa. Ruoka oli pahaa, mutta nimi oli hauska ja jäi mieleen. Halusin artistinimeni olevan aivan eri kuin oikea nimeni.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?

- John Dahlbäckin kanssa tehty Shooting Star -biisi julkaistiin Armin Van Buurenin Armada -levy-yhtiöltä, mikä oli kova juttu. Ylipäätään se, että on saanut tehdä musiikkia itseä paljon suurempien nimien kanssa, on tuntunut todella hienolta.

Mitä ilman et keikkaile?

- Mulla on aina sormikkaat ja villasukat mukana, koska palelen kun jännitän. Sitten pitää tietysti olla myös jotain hyvää ruokaa, ettei tule nälkä. Nälkäisenä olen alavireinen.

Kuka tai ketkä ovat esikuviasi?

- Tällä hetkellä suurimmat esikuvani ovat amerikkalainen Halsey ja ruotsalainen Tove Lo. Molemmilla on sellaista mimmienergiaa, jota itsekin toivoisin huokuvani.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

- Mulle tosi suuri. Hienointa on, jos onnistuu luomaan tekstin, josta voi vielä aikojenkin päästä löytää uusia merkityksiä. Hyvät sanoitukset tuo fiiliksen, että nämähän on kirjoitettua just mua varten.

Millainen on tyypillinen fani?

- Japanilainen musanörtti tai kadulla jammaileva pikkulapsi. Olen vielä sen verran pikkuinen nimi, ettei mulle ole sellaista omaa fanityyppiä ehkä vielä muodostunut.

Jos kappaleesi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- Siinä ajettaisiin yöllä rannalle naku-uimaan. Ei vaan uimapuvuissa. Tämä on lapsiystävällinen biisi.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olit, kun kuulit sen ensimmäisen kerran?

- Tuntui hauskalta! Olin töissä syöttämässä hoitovauvaani. Hän ainakin tykkäsi! Kiljui ja puklasi - niinkuin kunnon fani.

Lue lisää!