Hyppää pääsisältöön

Kahdeksan vuotta vanha Kesäkumibiisi saa Antti Tuiskun vaivaantumaan – katso video

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Vuonna 2007 Kesäkumibiisinä soi Antti Tuisku ja Mariskan esittämä Hyppää kyytiin.

Antti Tuiskuaei koskaan pyydetty tekemään Kesäkumibiisiä. Hän päätti tehdä sellaisen itse.

- Soitin promoottorilleni ja sanoin, että multa on tulossa kokoelmalevy, tämä sopisi sinne, Tuisku kertoo.

Poppari sanoo pitäneensä aina YleX:n kondomikampanjasta, mutta myöntää, että myös biisien saama runsas näkyvyys houkutti. Kappaleen naisääneksi valittiin Mariska. Kaksikko oli aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä, sillä Mariska sanoitti biisejä Tuiskulle.

Vuonna 2007:

Euroviisut järjestettiin Suomessa, tupakointi kiellettiin ravitsemusliikkeissä ja Tero Pitkämäestä tuli keihäänheiton maailmanmestari.

Siihen aikaan räppärinä tunnettu Mariska kirjoitti tekstin myös Hyppää kyytiin -kappaleeseen. Sävellys syntyi yhteistyönä studiolla tuottaja Jake Kilpiön kanssa.

- Biisi oli selvästi jatkumoa New York -levylleni, jolla olin tehnyt paljon hommia eri DJ-tyyppien kanssa. Silloin sävellettiin niin, että laulumelodia tehtiin taustan päälle. Nykyään se on sellaista mies ja osastoa kitara -osastoa, Tuisku kertoo.

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Seuraa kumien tarinaa täältä! Juhannusaattona 19. kesäkuuta YleX soittaa kaikki Kesäkumibiisit Sofia Thurénin juontamassa 20-vuotisjuhlalähetyksessä klo 15–17.