Hyppää pääsisältöön

Uuden sinkun julkaissut Petri Nygård tunnustautuu kesämieheksi

Petri Nygård on palannut vuoden mittaiselta julkaisutauolta ja tekeillä on uuden musiikin lisäksi myös elokuva. Ylex Jälki-istunnossa vieraillut Petri kertoi kesän kuluvan tiiviisti festareilla ja musiikinteossa.

Petri Nygård // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Vuoden julkaisutaukonsa tänään lopettanut Petri Nygård julkaisi kerralla kaksi uutta kappaletta, Satumaa ja Mitäs tehdään? Satumaa oli myös YleX jälki-istunnon perjantain Rytmibarometribiisi. Kappale ammentaa fiiliksensä kesätunnelmasta ja festarifiiliksestä.

-Kesäfiilistä, aurinko paistaa. Tän biisin jälkeen, ens viikolla se alkaa paistamaan, kiitos mulle siis vaan tästäkin. Festarikulmalla mennään tähän kesään, niin kuin moneen edelliseenkin.

Tuoreella Satumaa-sinkulla on mukana fiittaamassa Petrin sanojen mukaan ihana Sanna, johon artisti tutustui uuden tuottajansa Setä Tamun kautta. Yhteistyötä Setä Tamun kanssa Petri kehuu kaikin puolin onnistuneeksi ja tuotteliaaksi. Petri lupaakin, että työn alla on uutta ja raikasta musiikkia.

Nygård myöntää olevansa kesäihminen isolla koolla, ja haluaa uuden biisin kautta jakaa kesätunnelmaa myös kuulijoille.

-Mä saan auringosta ja lämmöstä energiaa, vaikka se kliseiseltä kuulostaakin. Ja siitä että saa vähentää vaatteita, hyvää fiilistä!

Kuluvan kesän artisti viettää festareilla, kuten kuusi edellistäkin. Juhannuksena Petri Nygård ei ehdi paistamaan makkaraa, artisti viihdyttää yöttömän yön juhlijoita niin Himoksella kuin Kalajoen ja Tahkonkin juhannuksessa.

Työn alla artistilla on myös elokuva. Käsikirjoitusvaiheessa oleva elokuvan on suunniteltu olevan kauhukomedia, jossa Petri esittää pääosaa. Laulaja lupaa kuitenkin, että valkokankaalla tulee olemaan myös jotain häntä itseään kauniimpaa.

-Leffaprojekti etenee pikkuhiljaa. Castingia ei ole vielä tehty, mutta käsikirjoituksen mukaan siellä pitäisi olla jotain tosi kaunistakin mun lisäksi.

Uusia sinkkuja on sanottu myös uudenlaiseksi Petrin musiikiksi ja sellaista se myös on – Satumaa sinkulla ei kuulla ylimääräistä kiroilua eikä painokelvotonta tekstiä.

-Kesällä me voidaan kiroilla jotain hyttysiä, mun mielestä kumminkin ensisijaisesti mukavaa ja ihanaa fiilistä. Kiroillaan sitten myöhemmin.