Hyppää pääsisältöön

Adam Lambert: "Haluan olla artisti, en homoartisti"

Juuri uuden albuminsa The Original High julkaissut Adam Lambert kertoo kehittyneensä uransa aikana valtavasti. Uusi albumi on miehen mukaan hänen parhaansa.

Adam Lambert on esiintynyt Suomessa useamman kerran. // Kuva: Tomi Mikola

Adam Lambertin uusi levy The Original High on artistin mukaan loistava kuvaus hänen elämästään tällä hetkellä. Lambert kertoo kasvaneensa ja kehittyneensä paljon kuusi vuotta kestäneen artistiuransa aikana.

- Jokainen kasvaa kuudessa vuodessa. Nyt ymmärrän itsestäni asioita, joita en ymmärtänyt aiemmin. Toisaalta on myös asioita, joita en vieläkään ymmärrä, Lambert kertoo.

Uusi levy auttaa amerikkalaispopparin mukaan myös faneja tutustumaan häneen paremmin.

- The Original High ei ole yhtä teatraalinen kuin aikaisemmat levyni. Musiikki on yhä tanssittavaa ja seksikästä, mutta myös maanläheistä ja rehellistä. Uusi albumi kertoo aidosta elämästä ja aidoista tunteista. Mielestäni tämä levy on paras musiikillinen tuotokseni, hän sanoo.

"Homouden ei tulisi määrittää artistia"

Kun Adam Lambert ponnisti pop-taivaalle American Idol -kilpailusta vuonna 2009, miehen seksuaalinen suuntautuminen herätti paljon huomiota. Artisti itse kokee tehneensä homoyhteisön eteen jo paljon.

- Urani alussa promosin paljon seksuaalitasa-arvon puolesta. Nyt puolestaan koen, että kaikki tietävät jo minut ja taustani.

Nyt Lambert tahtoisi mennä eteenpäin.

- Haluan olla ennen kaikkea artisti, en homoartisti. Nykyään seksuaalisuus on vain pieni yksityiskohta ihmisessä, eikä sen tulisi enää määritellä ketään, Lambert sanoo.

Suomessa useasti vieraillut pop-tähti muistuttaa myös, että hänen uuden albuminsa kappaleet eivät kerro homoseksuaaleista ihmissuhteista, vaan rakkaudesta ja ihmissuhteista ylipäätään.

- Kaikki, joilla on kokemusta rakkaudesta, voivat samastua lauluihini.

Lue myös:

Adam Lambert: The Original High -levy esittelee kuulijalle uuden puolen persoonastani

Adam Lambertin fanien tyylissä niittejä, nahkaa ja värejä

Adam Lambertin tavannut fani: Hän on paremman näköinen kuin kuvissa