Hyppää pääsisältöön

Elli Haloo kuvailee bändin Kesäkumibiisiä videolla: Se kertoo ihastumisesta ja jyystämisestä

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Vuonna 2008 Kesäkumibiisinä soi Haloo Helsinki! -yhtyeen Mun sydän sanoo niin.

Haloo Helsinki!-yhtyeelle Kesäkumibiisin säveltäminen oli kunnia-asia. Kappale on ensimmäisten joukossa, joita bändin kitaristi Leo Hakanen oli työstämässä tuottaja Erno Laitisen kanssa.

- Olin mökillä järven rannalla. Siellä tuli tehtyä paljon materiaalia Enemmän kuin elää -levylle. Niistä biiseistä on jäänyt paljon oppia, jota käytämme yhä, Hakanen kertoo.

Toisella albumilla Elli Haloo lauloi vielä J. Mykkäsen kirjoittamia sanoja. Laulajan mukaan kahden ensimmäisen albumin teemat keskittyivät itsensä etsimiseen, ja aihe kuuluu myös Kesäkumibiisillä.

Vuonna 2009:

Talvisodan syttymisestä tuli kuluneeksi 70 vuotta, Suomen alkoholivero nousi 10% ja perussuomalaisten Jussi Halla-Aho sai sakot uskonrauhan rikkomisesta.

Mennään torin poikki, mennään torin poikki
Ei ees lokit jaksa nousta tieltä ilmaan
Katuporat pauhaa, katuporat pauhaa
Muttei se mua haittaa, tunnen syvää rauhaa

- Mä olen aina digganut siitä, kun ne lokit eivät jaksa nousta ilmaan. Se on niin kuvaavaa, että kaikki muut hälisee, mutta me vaan ollaan, Elli Haloo sanoo.

Nykyään bändi säveltää ja sanoittaa itse biisinsä. Mun sydän sanoo niin ja muut vanhat kappaleet ovat yhtyeelle kuitenkin yhä tärkeitä.

- Saadaan olla kiitollisia, että meillä on ollut alusta asti sisältöä teksteissä, eikä se ole ollut ihan hömppäpömppää, Elli sanoo.

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Seuraa kumien tarinaa täältä! Juhannusaattona 19. kesäkuuta YleX soittaa kaikki Kesäkumibiisit Sofia Thurénin juontamassa 20-vuotisjuhlalähetyksessä klo 15–17.