Hyppää pääsisältöön

Herra Ylppö teki Kesäkumibiisin täynnä kliseitä – katso video

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Vuonna 2010 Kesäkumibiisinä soi Herra Ylppö & Ihmiset -bändin Hevimetallia.

Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen keulahahmo tunnetaan musiikin lisäksi videotaitelijana. Artisti on ohjannut musiikkivideoita muiden muassa Haloo Helsinki! ja Pariisin Kevät -bändeille. Myös Hevimetallia-Kesäkumibiisin musiikkivideo on Ylpön käsialaa. Artisti kuvailee vähäeleistä videota harjoitelmaksi.

- Se nyt on aika alkeellinen. Ei se kauhean hyvä ole, mutta ei nolokaan, Ylppö sanoo.

Vuonna 2010:

Joensuussa mitattiin Suomen kaikkien aikojen lämpöennätys, Lapin Kulta -oluen valmistus lopetettiin ja Veikkaus arpoi Lotossa historian suurimman potin.

Parissa tunnissa kuvattu video tehtiin Ylpön mukaan ilman budjettia ”minimalistisessa hipsterhengessä”. Videolla tanssii Le Corps Mince De Françoise -bändissä vaikuttanut Malin Nyqvist, joka esiintyi myöhemmin myös Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen Mies murtuu -kappaleen musiikkivideolla.

Ylppö sanoo, että bändin Kesäkumibiisi toimii erityisen hyvin festarikesällä, kun yleisö pääsi laulamaan mukana huudatuksia. Kaikki eivät kuitenkaan arvosta Hevimetallia.

- Kaverini inhosivat tätä kappaletta, Ylppö nauraa.

Katso Ylpön ohjaama video alta!

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Seuraa kumien tarinaa täältä! Juhannusaattona 19. kesäkuuta YleX soittaa kaikki Kesäkumibiisit Sofia Thurénin juontamassa 20-vuotisjuhlalähetyksessä klo 15–17.