Hyppää pääsisältöön

Kimono vanhasta huivista

Toimittaja pukeutuneena kimonoon
Toimittaja pukeutuneena kimonoon Kuva: Yle / Rami Moilanen kimono

Kimonot ovat valloittaneet katukuvan. Trendikäs kimono on näyttävä ja mukava vaate, joka on helppo tehdä esimerkiksi vanhasta huivista. Valmistukseen tarvitset vain huivin, ompelutarvikkeet ja sakset. Jos et omista ompelukonetta ei hätää: kimonon voi ommella myös käsin langalla ja neulalla. Aikaa kimonon valmistukseen ei kulu puolta tuntia kauempaa.

Tarvitset

Ison huivin
Ompelutarvikkeet
Sakset
Nuppineuloja

Kuvassa huivi kaksinkerroin.
Kuvassa huivi kaksinkerroin. Kuva: Yle / Puoli seitsemän käsityö

Näin se syntyy

Aloita kimonon tekeminen taittamalla iso huivi keskeltä kahtia oikeat puolet vastakkain. Kiinnitä reunat yhteen muutamalla nuppineulalla.

Ompele huivin pitkät sivut yhteen. Aloita ompelu huivin avonaisesta osasta eli alareunasta ja etene kohti taitetta. Lopeta kuitenkin ompelu sen jälkeen kun olet edennyt noin ¾ matkalta. Ompelemattomista osista muodostuvat kimonon hihansuut.

Nyt kimonoon täytyy enää tehdä kaula-aukko. Leikkaa huivin päällimmäinen kerros keskeltä halki kuvan osoittamalla tavalla. Ole tarkkana, ettet vahingossa leikkaa huivin molempia kerroksia. Kaula-aukko kannattaa leikata vähän silmukan muotoiseksi, jotta se on helpompi ommella. Siisti etuosa kääntämällä kaula-aukon reunat muutamaan kertaan ja ompele kiinni.

Katso, miten huivi muuttuu kimonoksi toimittajan käsissä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän