Hyppää pääsisältöön

Kimono vanhasta huivista

Toimittaja pukeutuneena kimonoon
Toimittaja pukeutuneena kimonoon Kuva: Yle / Rami Moilanen kimono

Kimonot ovat valloittaneet katukuvan. Trendikäs kimono on näyttävä ja mukava vaate, joka on helppo tehdä esimerkiksi vanhasta huivista. Valmistukseen tarvitset vain huivin, ompelutarvikkeet ja sakset. Jos et omista ompelukonetta ei hätää: kimonon voi ommella myös käsin langalla ja neulalla. Aikaa kimonon valmistukseen ei kulu puolta tuntia kauempaa.

Tarvitset

Ison huivin
Ompelutarvikkeet
Sakset
Nuppineuloja

Kuvassa huivi kaksinkerroin.
Kuvassa huivi kaksinkerroin. Kuva: Yle / Puoli seitsemän käsityö

Näin se syntyy

Aloita kimonon tekeminen taittamalla iso huivi keskeltä kahtia oikeat puolet vastakkain. Kiinnitä reunat yhteen muutamalla nuppineulalla.

Ompele huivin pitkät sivut yhteen. Aloita ompelu huivin avonaisesta osasta eli alareunasta ja etene kohti taitetta. Lopeta kuitenkin ompelu sen jälkeen kun olet edennyt noin ¾ matkalta. Ompelemattomista osista muodostuvat kimonon hihansuut.

Nyt kimonoon täytyy enää tehdä kaula-aukko. Leikkaa huivin päällimmäinen kerros keskeltä halki kuvan osoittamalla tavalla. Ole tarkkana, ettet vahingossa leikkaa huivin molempia kerroksia. Kaula-aukko kannattaa leikata vähän silmukan muotoiseksi, jotta se on helpompi ommella. Siisti etuosa kääntämällä kaula-aukon reunat muutamaan kertaan ja ompele kiinni.

Katso, miten huivi muuttuu kimonoksi toimittajan käsissä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.