Hyppää pääsisältöön

Softengine sävelsi biisin huipputuottaja Martin Garrixille, mutta nappasikin sen itselleen

Softenginen tuoreen sinkun oli alun perin tarkoitus päätyä hollantilaisen tuottaja-dj Martin Garrixin työpöydälle, mutta toisin kävi.

Softengine viisuhumussa.

Softengine julkaisee uuden singlensä All About You And I 17. kesäkuuta. Kappale päätyi Softenginen soittoon mutkan kautta. Yhtyeen kustantaja otti yhteyttä solisti Topi Latukkaan ja kertoi, että hollantilainen tuottaja-dj Martin Garrix etsii uutta biisiä.

Latukka teki All About You And I -kappaleen ensin Garrixia ajatellen, mutta biisi ei ehtinyt valmistua deadlineen mennessä. Sony Music -levy-yhtiön edustajat pitivät kappaleesta kuitenkin niin paljon, että siitä tehtiin Softenginen uuden levyn ensimmäinen sinkku. Kappaletta ei kuitenkaan levytetty sellaisenaan.

-Teimme biisistä bändiversion, sovitimme sen uudestaan ja siitä tuli sellainen, miltä me haluamme kuulostaa tällä hetkellä. Biisi toimi alusta asti, laitettiin vain vähän Softengine-tunnelmaa lisää, Latukka kertoo.

Suomen Euroviisuedustajana Kööpenhaminassa vuonna 2014 esiintynyt Softengine työstää uutta albumia. Yhtyeen solisti Topi Latukka ja kosketinsoittaja Henri Oskár kertovat YleX Jälki-istunnon haastattelussa, että tulevan levyn biisit ovat helpommin samaistuttavia kuin debyyttilevyn kappaleet.

-Ensimmäinen levy oli filosofinen ja todella vaikea. Nyt halusimme käsitellä helpompia aiheita. Sellaisia, jotka koskettavat ihmisiä enemmän, Oskár kertoo.

All About You And I julkaistaan keskiviikkona 17. kesäkuuta.