Hyppää pääsisältöön

Wenzelin antiikkikoulu

Wentzelin antiikkikoulu, yle tv1
Wenzel Hagelstamin vieraina ovat Suomenlinnan lelumuseon johtaja Petra Tandefelt ja lelukeräilijä Aira Samulin. Wentzelin antiikkikoulu, yle tv1 wentzelin antiikkikoulu

TV1 maanantaista perjantaihin 22.6. - 3.7.2015 klo 18.30 - 19.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 9.30
Yle Areenassa 30 päivää

Wenzel Hagelstamin antiikkikoulussa tavataan värikkäitä vieraita aina keräilijöistä asiantuntijoihin ja taiteilijoista aivan tavallisiin antiikinharrastajiin. Vierailtaan myös Wenzel oppii uutta.

22.6. Lelut

Wenzel Hagelstam aloittaa leikkisästi, kun hänen työhuoneensa täyttyy antiikkileluilla. Vieraina lelujensa kanssa ovat Aira Samulin ja Suomenlinnan lelumuseon emäntä Petra Tandefelt.

23.6. Etniset- ja talonpoikaisesineet

Onko perinteisillä suomalaisilla talonpoikaisesineillä ja eksoottisilla etnisillä esineillä mitään yhteistä? Tätä Wenzel pohtii vieraidensa keräilijä Antero Ahon ja etnisiin esineisiin erikoistunut antiikkikauppias Jyrki Lammin kanssa.

24.6. Kellot

Wenzel saa vieraakseen antiikkisen lattiakellon Lappeenrannasta. Kello taitaa olla paljon muutakin kuin miltä se päällepäin näyttää. Vieraina ovat kellon omistaja Kirsti Khan ja antiikkikelloseppä Vesa Hyvärinen.

25.6. Kirjat

Wenzelin antiikkikoulun pöydällä nähdään kirja-aarteita: muun muassa 1400-luvun hetkipalveluskirja ja ensimmäinen painos Mikael Agricolan suomenkielisestä raamatusta. Vieraina keskiaikatutkija Tuomas Heikkilä ja kirja-asiantuntija Cecil Hagelstam.

26.6. Emigranttitaiteilijat

Wenzel perehtyy akvarelliin, johon on signeerattu yksinkertaisesti ”Olga”. Kuka tämä Olga oli ja kuinka hän liittyy Suomeen ja Venäjän tsaariperheeseen? Vieraina Anja Hinkkanen ja taidehistorioitsija Tuija Peltomaa.

29.6. Hopea

Wenzel saa vieraakseen Roger Forsmanin, joka tuo mukanaan hopeaesineen, josta ei tiedä tarpeeksi. Minkälaisesta esineestä mahtaakaan olla kyse? Vieraina Roger Forsman ja antiikkihopean asiantuntija Arthur Aminof.

30.6. Taidegrafiikka

Taiteilija Leonardo da Vilhu, Risto Vilhunen, tekee taidetta, mutta myös kerää sitä. Hänen keräilykohteensa on vanha grafiikka. Taiteilijan kanssa sohvalla istuu Ateneumin vanhan grafiikan asiantuntija Heikki Malme.

1.7. Posliini

Venäläiset posliiniesineet ovat antiikkimarkkinoilla haluttua tavaraa. Wenzel saa vieraakseen Reima Lehtosen, joka kerää ainoastaan harvinaisimpia venäläisiä posliineja. Vieraina myös Karl Rosenqvist.

2.7. Kehykset

Wenzel saa nähtäväksi maalauksen, johon liittyy värikäs historia. Maalauksen omistaja uskoo, että taulun kehykset ovat väärät. Millaiset kehykset ovat oikeat? Vieraina Tiina Paavilainen ja kultaajamestari Harri Virtanen.

3.7. Aseet

Vaikka Wenzel on rauhan asialla, nähdään antiikkikoulun viimeisessä jaksossa lukuisia antiikkiaseita. Mukana on niin terä- kuin tuliaseita. Vieraina asekeräilijä Esko Eerola ja antiikkiaseasiantuntija Peter Mustonen.

Tuotanto: Tarinatalo, 201. Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.