Hyppää pääsisältöön

Deception: Kuka murhasi rikkaan perijättären?

Deception-sarjan Joanna Locasto (Meagan Good)
Jännityssarja Deceptionin päähenkilö on nuori poliisietsivä Joanna Locasto (Meagan Good) Deception-sarjan Joanna Locasto (Meagan Good) Kuva: Yle/NBCUniversal deception

Vaikutusvaltainen Bowersin perhe kohtaa tragedian, kun villikkotytär Vivian kuolee epämääräisissä olosuhteissa. FBI värvää poliisi Joanna Locaston tutkimaan tapausta. Vivianin lapsuudenystävänä hänellä on suora pääsy suvun luo. Eivätkä he tiedä, että entisen kotiapulaisen tytär on peiteagentti... Yksitoistaosainen Deception Kakkosella loppukesällä arkisin klo 19. Uusintajaksot ovat katsottavana Yle Areenassa vain suorana tv-esityksen yhteydessä.

Meillä kaikilla on salaisuuksia.

Mutta harvalla yhtä paljon kuin Bowerseilla.

Pinnan päälläkin kuohuu. Lääketehdasparoni ja patriarkka Robert (Victor Garber) on jo poliisin tutkan alla talousepäselvyyksien vuoksi. Esikoispoika Edwardilla (Tate Donovan) on puolestaan takana laajasti uutisoitu raiskausepäily.

Ja nyt päihderiippuvuudesta kärsineen Vivian-tyttären kohtalokas, lopullinen yliannostus. Oliko kyseessä onnettomuus vai murha?

Ainakin toinen veli Julian (Wes Brown) ja nuorimmainen Mia (Ella Rae Peck) vaikuttavat olevan aidosti murtuneita.

Alun perusteella Deception on fiksu, tyylikäs ja mukaansatempaava sarja― Bruce Miller (Sioux City Journal)

Seurapiirivaimo Sofia (Katherine LaNasa) suhtautuu asiaan sen sijaan tyynesti, suorastaan kylmän pragmaattisesti. Mutta hän ei olekaan lasten äiti, joka on edesmennyt jo aiemmin.

Bowersit ovat epäluuloisia, ylpeitä ja etuoikeuksiin tottuneita. Useimmat ovat sotapolulla jotakuta, toisiaan tai koko maailmaa vastaan.

Deception sarjan Robert Bowers (Victor Garber), Joanna Locasto (Meagan Good) sekä Julian (Wes Brown), Sophia (Katherine LaNasa), Mia (Ella Rae peck) ja Edward Bowers (Tate Donovan) ja Will Moreno (Laz Alonso)
Poliisit Joanna Locasto (Meagan Good, toinen vas.) ja Will Moreno (Laz Alonso (toinen oik.) selvittävät Bowersin perheen synkkiä salaisuuksia. Deception sarjan Robert Bowers (Victor Garber), Joanna Locasto (Meagan Good) sekä Julian (Wes Brown), Sophia (Katherine LaNasa), Mia (Ella Rae peck) ja Edward Bowers (Tate Donovan) ja Will Moreno (Laz Alonso) Kuva: Yle/NBCUniversal deception

Tähän monimutkaisten suhteiden ja juonikudelmien herhiläispesään sukeltaa nuori naispoliisi Joanna Locasto (Meagan Good), jolla on pitkä yhteinen historia Bowersien kanssa.

Joannan äiti on kuulunut talon palvelusväkeen, ja tyttö itse on ollut sekä Vivianin ystävä että Julianin rakastettu.

On kuitenkin kulunut 17 vuotta ilman yhteydenpitoa, eivätkä Bowersit tiedä, että Joanna kouluttautunut poliisiksi.

Peitetehtävään hänet houkuttelee vanha pari, FBI:hin siirtynyt Will Moreno (Laz Alonso), jonka kanssa on jaettu muitakin kuin työasioita...

Rikkaat vehkeilijät, 2000-luvun glamourelämä ja julkkiskulttuurin varjopuolet ovat toki puhkikaluttuja teemoja, ja ajoittain Deception tietoinen tasapainoilu melodraaman rajoilla kapsahtaa överin puolelle.

Mutta näyttelijät, erityisesti konkari Garber ja pääosan Meagan Good, ovat hyviä. Lisäksi sarjan kerronta vyöryy anteeksipyytelemättömällä virta- ja suoraviivaisuudella.

Deception ja käsikirjoittaja Liz Heldens käsittelevät nimittäin juontaan ahnaasti ja tehokkaasti kuin paparazzi kameransa laukaisinta...

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle TV2