Hyppää pääsisältöön

Miljardööri Donald Trump pyrkii Yhdysvaltojen presidentiksi

Muun muassa tosi-tv-ohjelma Diilistä tunnettu miljardööri Donald Trump asettuu ehdolle republikaanisen puolueen riveissä.

Donald Trump // Kuva: EPA/ TOLGA BOZOGLU

69-vuotias Donald Trump on 11. presidenttikisaan mukaan ilmoittautunut republikaani, kirjoittaa Yle Uutiset. Trump sanoi ehdokkuutensa julkistaessaan, että hän aikoo tehdä Yhdysvalloista jälleen suuren.

Trumpin mahdollisuuksiaan nousta republikaanien presidenttiehdokkaaksi ei kuitenkaan pidetä suurina. Uutistoimisto Reutersin ja Ipsos-tutkimuslaitoksen tuoreessa kyselyssä Trump oli 12. niiden 13 republikaanin joukossa, jotka ovat joko ilmoittautuneet ehdokkaiksi tai joiden uskotaan niin tekevän. Maanantaina omasta ehdokkuudesta ilmoitti kärkiehdokkaiden joukkoon luettu presidentti George W. Bushin veli Jeb Bush.

Popkulttuurin puolella Doland Trump tunnetaan tosi-tv-ohjelma Diilistä, jossa ennakkoon valitut kilpailijat kilpailevat työpaikasta miljardöörin yhtiössä. Trumpille muodostui ohjelmasta lentävä lause, jota hän tuskin hyödyntää presidenttikisassaan.