Hyppää pääsisältöön

Suomalainen pariskunta kehitti hittipelin – nyt jo yli miljoona latausta

Time-lehti antoi suomalaisten kehittämälle pelille huippuarvostelut, kertoo Yle Uutiset.

Tiltagonia pelataan älypuhelimella, jotka toimivat IOS tai Android -sovelluksilla. // Kuva: YLE

Kotkalaisen avioparin kehittämä älypuhelimilla pelattava Tiltagon ylitti kesäkuussa miljoonan latauksen rajapyykin. Jyri ja Piia Kilpeläisen tekemä peli on saanut myös kansainvälistä huomiota, sillä se ylsi julkaisuviikollaan huhtikuussa Time-lehden viiden parhaimman iPhone-pelin listalle.

Pienpelitekijöiden luomukset saavat harvoin miljoonasuosiota. Indiepelinkehittäjä Jyri Kilpeläisen mukaan miljoona latausta on hyvä alku.

- Isot pelit vetää kymmeniä tai jopa satoja miljoonia latauksia. Maailmanlaajuisessa mittakaavassa se ei ole vielä hirveän iso suoritus, mutta avioparille, joka tekee tätä harrastuksena, onhan se aika kiva merkkipaalu, Kilpeläinen sanoo.

"Haastavahko arcade-tyylinen peli"

Älypuhelimella pelattavassa Tiltagonissa pelaajan tavoitteena on kuljettaa pientä kuulaa pitkin erilaisia labyrinttejä. Pelin erikoisuus on se, että sitä ei pelata näppäimillä, vaan puhelinta kallistelemalla.

- Tiltagon on vaikea, haastavahko arcade-tyylinen peli, Kilpeläinen sanoo.

Suunnittelija kertoo, että pelin idea on lähtöisin vanhoista labyrinttipeleistä, kuten Marble Madness. Tiltagon ei ole pariskunnan ensimmäinen yhteinen pelinkehitysprojekti. Pelien tekeminen on avioparille harrastus.

- Meillä on mennyt tosi hyvin. Tiltagon on jo viides pelimme, Kilpeläinen sanoo.

Lue aiheesta lisää Yle Uutisten sivuilta.

Lue myös:

Pieni pelitalo vie toimintaa uuteen suuntaan – julkaisi pelin, jossa joukot tottelevat äänikomentoja

Rovion tulos romahti – suunnitteilla Suomen kallein elokuva

Peliasiantuntija: Suomi on muita edellä mobiilissa