Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Kiinan hylätyt lapset

ulkolinja: kiinan hylätyt lapset, yle tv1
Zhang Shugin on perustanut vapaaehtoisvoimin toimivia lastenkoteja teloitettujen orvoille. ulkolinja: kiinan hylätyt lapset, yle tv1 ulkolinja: kiinan hylätyt lapset

TV1 torstaina 25.6.2015 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 1.7. klo 23.00
Yle Areenassa 30 päivää

Pieni Nuppu, hänen veljensä Pieni Lohikäärme ja Miao-Miao ovat onnekkaita lapsia, jotka elävät rouva Zhang Shuqin perustamassa lastenkodissa. Lapsilla on takanaan raskaita kokemuksia, ja heidän tulevaisuutensa eteen on tehtävä töitä.

Kolmikko kuten muutkin lastenkodin asukkaat ovat kuolemaantuomittujen lapsia. Dokumentti seuraa lasten ja heidän hyväntekijänsä elämää kahden vuoden ajan.

Kiinassa rikollisia tuomitaan kuolemanrangaistuksiin, ja tuomittujen vankien lapset jäävät usein heitteille. Yhteiskunta ei lapsista huolehdi edes silloin, kun sukulaisillakaan ei ole varaa huolehtia lapsista. Miten orvot lapset selviävät?

Yhteisö yleensä halveksii ja hylkää kuolemaantuomittujen lapset, eivätkä nämä pääse adoptoitavaksi.

Zhang Shugin on ottanut elämäntehtäväkseen muuttaa lasten kohtalon. Hän on perustanut kymmenen vapaaehtoisvoimin toimivaa lastenkotia teloitettujen orvoille. Orpokodeissa kaikki tekevät työtä lasten paremman tulevaisuuden hyväksi.

Children of Shame. Tuotanto: Kwanza, Ranska, 2014.

Kommentit