Hyppää pääsisältöön

Johnny Cashin maailma

Johnny Cashin maailma, 1969.
Johnny Cashin maailma, 1969. Kuva: Yle Kuvapalvelu country

Hieno aikalaismuotokuva Johnny Cashistä uransa huipulla.

Johnny Cashin maailma (Johnny Cash: The Man, His World, His Music) on restauroitu versio klassikon asemaan nousseesta tv-dokumentista vuodelta 1969. Johnny Cash oli uransa huipulla, kun ohjaaja Robert Elfstrom pääsi seuraamaan häntä työssä, kotona, keikoilla, studiossa ja ystävien seurassa.

Mukana dokumentissa on myös puoliso June Carter Cash, jonka kanssa Cash käy vankilakeikalla ja esittää kappaleen Jackson. Cash ja Carter olivat vastikään menneet naimisiin, ja Cash viittasikin myöhemmin dokumentin kuvausvuoteen 1968 elämänsä onnellisimpana aikana.

Carl Perkinsin kanssa Cash muistelee menneitä, takahuoneessa hän kuuntelee nuoren Don Freedin soittoa ja lupaa auttaa tätä uralla eteenpäin. Bob Dylanin kanssa hän laulaa studiossa kappaleen One Too Many Mornings.

Elfstrom muisteli myöhemmin kuvauksia ja Cashiä: "Tavallaan hän ohjasi elokuvamme, vei meidät konsertista toiseen, lavalta takahuoneeseen, takahuoneesta autokyytiin. Se oli kuin tanssia."

Johnny Cashin maailman edellinen esitys Teemalla oli osana Johnny Cashille omistettua Teemalauantaita helmikuussa 2014.

  • Johnny Cashin maailma 1969 (Johnny Cash: The Man, His World, His Music), USA 1969. Dokumenttielokuva, ohjaus Robert Elfstrom.

Johnny Cash ja June Carter Cash esittävät laulun Jackson.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa