Hyppää pääsisältöön

Mirel Wagnerin keikalla ollaan hiljaa

Espoolaisen Mirel Wagnerin ensimmäinen levy sai hurjasti kansainvälistä huomiota vuonna 2011. Kaikki alkoi yhdestä ylistävästä blogikirjoituksesta. Wagnerin synkkiä kitaraballadeja on verrattu Leonard Cohenin ja Nick Caven musiikkiin.

"Se on aika huumaavaa. Se on taianomainen hetki ja kaikki on sun hyppysissä. Sulla on valtaa", Wagner vastasi Stradan Sanna Stellanin kysymykseen miltä tuntuu, kun yleisö on aivan hiljaa ja kuuntelee vain häntä. Wagnerin musiikki nimittäin vaatii yleisöltä juuri keskittymistä.

Esiintyjän nimeä kantavan ensilevyn tunnetuimmaksi kappaleeksi nousi No Death, jonka Wagner esitti myös Aamu-tv:ssä vuonna 2011.

Aamu-tv:n haastattelussa Wagner kertoi tyylinsä muokkautuneen kokeilemalla ja soittamalla. Hän aloitti kitaransoiton 13-vuotiaana ja tuolloin hän myös aloitti omien laulujen tekemisen. Tuo vuosia kypsynyt tyyli on siis intiimi eikä Wagnerin mielessä ole suuret stadionit vaan yhteys yleisöön.

Mä mielessäni ajattelen, että mä kuiskuttelen sitä laulua jollekin ihmiselle

Hymyilevä ja iloinen Wagner sanoi laulujensa synkkyyden tulevan hänen sielustaan ja siitä, että "välillä on paha olla".

Aamu-tv:n haastattelussa selvisi myös, kuinka Wagnerin levytysura alkoi Rumba-lehden sivuilla julkaistustablogikirjoituksesta. Levy-yhtiö otti häneen suoraan yhteyttä kirjoituksen pohjalta.

Mirel Wagnerin synkkä ja romanttinen maailma

Vuonna 2014 Wagner esiintyi Helsingissä Flow Festivalin Balloon 360 -lavalla, jossa yleisö on joka puolella pyöreää lavaa.

Toimittaja Veli Kauppisen haastattelussa Wagner kertoo ihailevansa artisteja, jotka luovat tietynlaisen maailman, jonne kutsua ihmisiä kappaleidensa avulla. Hän toivoisi itse pystyvänsä samaan eli saamaan ihmiset mukaansa kalman maailmaansa. Tuota maailmaansa Wagner kuvaa makaaberiksi ja kauniiksi, mutta jossa on joku juju eikä pelkkää eksploitaatiota.

Balloon 360 -lavalla kuultiin muun muassa What Love Looks Like -laulu, joka julkaistiin osana naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavaa Jaa salaisuus -kampanjaa.

What Love Looks Like löytyy Wagnerin vuonna 2014 julkaistulta When The Cellar Children See The Light of Day -levyltä, jolta löytyvät myös Flow'ssa kuullut The Devils Tongue ja Dreamt of a Wave(artikkelin alussa) -kappaleet

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto