Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen postiin tulee paljon piirustuksia joka päivä!

Pikku Kakkosen postin postipino
Pikku Kakkosen postin postipino Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkosen posti

Pikku Kakkosen postiin saapuu joka päivä paljon postia! Yhtenä päivänä perinteisesti postitse saapuu noin 80 ja sähköpostitse kolmisenkymmentä piirustusta. Vuodessa piirustuksia kertyy siis noin 20 000! Kaikki kirjeet avataan, piirustukset katsotaan ja tarinat luetaan. Piirustuksia ei arkistoida, eikä niitä palauteta niiden lähettäjille.

Roosan piirustus aiheesta musiikki
Roosan piirustus aiheesta musiikki Roosan piirustus aiheesta musiikki Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkosen posti

Pikku Kakkosen postissa on aina jokin teema, johon postit liittyvät. Aiheina ovat olleet esimerkiksi talvipuuhat, unelmaleipomo, liikennevälineet, ötökät, vedenalainen maailma ja hauskimmat kesämuistot. Yhtä aihetta käsitellään tv-ohjelmissa neljän viikon ajan. Yhdessä Pikku Kakkosen postin tv-lähetyksessä nähdään noin 25 piirustusta ja kuullaan lasten niihin keksimiä tarinoita. Piirustusten valinta tv-ohjelmaan on välillä vaikeaa, sillä upeita piirustuksia ja kekseliäitä tarinoita on niin paljon! Kaikki postit ilahduttavat ja ihmetyttävät meitä täällä Pikku Kakkosessa. Lapsilla on todella kyky nähdä asioita raikkaasti, hauskasti ja ennakkoluulottomasti. Studiossa on lavasteena esillä lisäksi noin kymmenen aiheen mukaista piirustusta. Yhdestä aiheesta kuvia saapuu postiin siis noin 2000, joista noin sata nähdään Pikku Kakkosen posti -tv-ohjelmassa.

Pikku Kakkosen postin verkkosovellus on uudistunut. Lähetettyjä piirroksia esitellään tarinallisessa muodossa ja piirrosohjelmalla voi piirtää Iinan kiittäessä lopputulosta. Nämä taideteokset jäävät omaksi iloksi, eivätkä välity Pikku Kakkosen posti -ohjelmaan. Pikku Kakkosen postin verkkosovelluksen teknisesti uudistuttua aiemmin esitettyjä piirrosaiheita ei valitettavasti enää ole nähtävissä.

Iina ja Jotham Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä
Iina ja Jotham esittelevät piirustuksia Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä. Iina ja Jotham Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkosen posti

Koska kaikkia piirustuksia ei millään voida näyttää, olemme kehitelleet uusia tapoja saada piirustuksia näkyville ja tarinoita kuuluville. Jokaisesta aiheesta tehdään kaksi erikoispostilähetystä, jotka lähetetään Yle Areenassa. Niissä lapsivieras tutkii posteja yhdessä juontajan kanssa. Yhdessä Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä nähdään noin 40 piirustusta. Sekä televisiossa nähtävä Pikku Kakkosen posti -ohjelma että Areenassa lähetettävä postin erikoislähetys on täynnä lasten itse tuottamaa sisältöä. Lasten keksimiä tarinoita saapuu piirustusten mukana koko ajan enemmän ja enemmän, mikä on todella ilahduttavaa.

Tuomo ja Iina tekevät lauluja lasten piirustuksista ja tarinoista.
Tuomo ja Iina tekevät lauluja lasten piirustuksista. Tuomo ja Iina tekevät lauluja lasten piirustuksista ja tarinoista. Kuva: Yle/Pikku Kakkonen tuomo rannankari

Piirustuksista ja tarinoista on tehty myös lauluja, joita esitetään Pikku Kakkosen ohjelmistossa televisiossa ja netissä. Lauluja on syntynyt ainakin lasten lähettämistä musiikki-, ihmekone- ja isovanhemmat -aiheisista piirustuksista. Pikku Kakkosen maanantai-iltojen juontaja Tuomo säveltää ja Iina sanoittaa laulut lasten tarinoiden pohjalta.

Joitakin yksittäisiä piirustuksia ja tarinoita on käytetty tarinoina tai tarinan osina myös Pikku Kakkosen aamujuonnoissa. Pikku Kakkosen radio on kuultavissa Yle Areenassa, ja radio-ohjelma voi myös sisältää Pikku Kakkosen postiin lähetettyjä tarinoita.

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.