Hyppää pääsisältöön

Toimi näin One Directionin keikalla – aikataulut julki

One Direction saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen 27. kesäkuuta. Megakonsertin käytännön järjestelyt Olympiastadionilla on nyt selvillä.

One Direction

Maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva popsensaatio One Direction tekee ensi viikolla ensimmäisen Suomen vierailunsa ja konsertoi Helsingissä Olympiastadionilla lauantaina 27. kesäkuuta.

Konsertti-iltaa täydentävät kovatasoiset lämmittelijät: ennen One Directionia lavalle nousevat brittiläinen McBusted ja suomalaispoppari Isac Elliot. Konserttiin saa vielä lippuja Lippupalvelusta.

NETTISIVUT:

One Directionin konserttia ja sen järjestelyitä varten on omat nettisivut osoitteessa www.1DHelsinki.fi. Sivuille on koottu paljon infoa muun muassa aikatauluista, stadionille saapumisesta ja poistumisesta, yleisön varusteista ja muista käytännön asioista.

AIKATAULU:

Klo 16.30 avataan portit Olympiastadionille ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat.

Soittoajat:

n. klo 18.15 Isac Elliot

n. klo 19 McBusted

n. klo 20.30 One Direction

Annetut soittoajat ovat arvioita ja saattavat muuttua. Konsertti päättyy viimeistään klo 23.

Jonottaminen Olympiastadionille on sallittua konserttipäivänä klo 9 alkaen sille erikseen osoitetulla alueella Olympiastadionin edustalla, Paavo Nurmen kentällä. Leirintä konserttialueen ympäristössä on Helsingin kaupungin järjestyssääntöjen nojalla kielletty.

Yleisöä pyydetään saapumaan hyvissä ajoin, sillä paikoilleen asettautuminen vie isossa stadionkonsertissa aikaa ja turvatarkastuksiin saattaa muodostua jonoja.

SAAPUMINEN, POISTUMINEN JA LIIKENNEJÄRJESTELYT:

Olympiastadionille saavutaan eteläisen sisäänkäynnin kautta Paavo Nurmen kentältä. Pohjoinen sisäänkäynti on suljettu. Yleisöä kehotetaan varaamaan aikaa sekä saapumaan stadionille julkisilla kulkuneuvoilla, pyöräillen tai kävellen. Tapahtuman puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä. Paavo Nurmen kenttä on varattu konserttijärjestelyille ja Mäntymäentie on suljettu liikenteeltä, poikkeuksena HSL:n bussit. Lisäksi Hammarsköldintie on suljettuna liikenteeltä 27.6. klo 06 ja 28.6. klo 01 välillä. Uimastadionille pääsee kuitenkin kävellen tai polkupyörillä.

Olympiastadion sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Joukkoliikennettä suosimalla välttyy myös ruuhka- ja pysäköintihuolilta. Stadionille pääsee keskustasta esimerkiksi ratikoilla 4, 4T, 7A ja 10, sekä poikittain raitiovaunulla 8. Stadionin ohi kulkevat myös kaikki Elielinaukiolta lähtevät ja Mannerheimintietä ajavat bussit. Junalla tulija voi jäädä pois Pasilassa ja taittaa loppumatkan 7B-ratikalla. HSL:n Reittiopasta kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa.

HSL järjestää lisäliikennettä konsertin päätyttyä. Ratikka 10X kulkee Oopperalta Lasipalatsin kautta Kolmikulmalle klo 23 jälkeen. Mannerheimintietä ajavilla busseilla 39N, 43, 63, 69, 195N, 231, 248A, 270N, 324N, 452 ja 453 on lisävahvistusta keskustasta poispäin. Myös lähijunissa on lisävaunuja. Lisäbussi 58X liikennöi 20 minuutin välein Jäähallilta Itäkeskukseen klo 23.10 – 00.50.

Olympiastadionin edustalla, Paavo Nurmen patsaan tuntumassa tulee olemaan konsertin infopiste, joka myös toimii kohtaamispaikkana konsertin päätyttyä. Infopiste on avoinna klo 9-23.30.

YLEISÖN VARUSTEET:

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Varustauduthan myös kesäillan mahdolliseen koleuteen. Sateenvarjojen tuominen konserttiin on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan tarvittaessa varustautumaan sadeasuin. Suosittelemme myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa kävellä ja tanssia koko konsertti-illan ajan.

Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan käteistä rahaa. Olympiastadionin ravintoloissa käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Mukaan voi ottaa enintään 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon ja pieniä retkieväitä. Olympiastadion on savuton. Suosittelemme kuulosuojaimia, joita voi myös ostaa tapahtuma-alueelta. Kuulosuojaimia voi myös pyytää järjestyksenvalvojilta.

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden ja nauhurien, tablettien, selfie-keppien, retkikalusteiden, grillien, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen tapahtumaan ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Konserttivieraiden laukut ja reput turvatarkastetaan sisäänpääsyn yhteydessä kiellettyjen esineiden varalta. Olympiastadionin ulkopuolelta löytyy myös maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen. Narikasta voi myös kysellä löytötavaroita konsertin jälkeen.

JÄRJESTELYT:

Konserttialueen sisä- ja ulkopuolelta löytyy SPR:n ensiapupiste ja vessoja. Alueelta voi ostaa kuulosuojaimia ja niitä voi myös pyytää ilmaiseksi järjestyksenvalvojilta. Olympiastadionin ulkopuolelta löytyy maksullinen tavarasäilytys. Kentän seisomapaikoille on ikäraja ja sinne pääsevät vain yli 12-vuotiaat konserttivieraat. Lisäksi suosittelemme, että kenttäkatsomoon tulevilla  12-16 -vuotiailla olisi mukanaan aikuinen huoltaja. Istumapaikoille ei ole ikärajaa, mutta alle 12-vuotiailla on oltava aikuinen huoltaja mukana. Ongelmatilanteissa suosittelemme olemaan yhteydessä järjestyksenvalvojaan.

LIPUT:

One Direction konserttiliput ovat myynnissä Lippupalvelussa. Lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin, vaan niillä pääsee konserttiin vain kerran sisään.