Hyppää pääsisältöön

Yle Live: Led Zeppelin – Celebration Day

Led Zeppelin konsertissa Lontoossa 2007: vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Jimmy Page, Jason Bonham, Robert Plant, John Paul Jones
Vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Jimmy Page, Jason Bonham, Robert Plant, John Paul Jones Led Zeppelin konsertissa Lontoossa 2007: vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Jimmy Page, Jason Bonham, Robert Plant, John Paul Jones led zeppelin

Maailman odotetuin rock-paluu toteutui joulukuussa 2007, kun Led Zeppelin nousi lavalle Lontoossa ja soitti kokonaisen konsertin ensimmäistä kertaa yli neljännesvuosisataan.

Led Zeppelinin reunion-keikkaa saatiin odottaa yhtyeen hajoamisesta 1980 yli neljännesvuosisata. Lukuun ottamatta muutamaa 80-luvulla soitettua epäonnista hyväntekeväisyysnumeroa Jimmy Page, Robert Plant ja John Paul Jones kieltäytyivät tekemästä paluuta edes yhden illan ajaksi, kunnes he viimein päättivät soittaa yhden konsertin Lontoossa Atlantic-levy-yhtiön mogulin Ahmet Ertegunin muistoksi. Joulukuussa 2007 soitettu keikka oli kaikkien aikojen odotetuimpia rock-esiintymisiä ja lisäksi lunasti odotukset komeasti. Rumpuja Lontoon kokoonpanossa soitti edesmenneen Zeppelin-rumpalin John Bonhamin poika Jason.

Lontoon O2-areenalla kuvattu konsertti on täysimittainen Zeppelin-ilta. Kaksituntisen konsertin biisilista on rakennettu edustavaksi otokseksi yhtyeen urasta, ja yleisö saa kuulla useimmat keskeiset Zeppelin-klassikot. Kappaleet Ramble On ja For Your Life kuullaan ensi kertaa kokonaan Led Zeppelinin konsertissa. Jimmy Page on upeassa vireessä, John Paul Jones pitää kivikasvoisen tiukasti huolen sekä bassokuvioista että kosketinosuuksista ja soittaa myös No Quarterin pitkän pianosoolon, Robert Plantin into kasvaa illan mittaan ja Kashmirin aikana voi olla kuulevinaan Plantin äänen särkyvän liikutuksesta. Isänsä paikan täyttävä Jason Bonham on ainoa mahdollinen valinta rumpaliksi ja ansaitsee suorituksellaan sekä bänditoverien että yleisön hyväksynnän Zeppelinin neljäntenä jäsenenä.

Konsertti on julkaistu myös levynä, joka palkittiin vuonna 2014 parhaan rock-albumin Grammyllä.

Konsertissa esitettävät kappaleet

Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time of Dying
For Your Life
Trampled Under Foot
Nobody's Fault But Mine
No Quarter
Since I've Been Loving You
Dazed and Confused
Stairway to Heaven
The Song Remains the Same
Misty Mountain Hop
Kashmir
Whole Lotta Love
Rock and Roll

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa