Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa Merja Ikkelän elämästä

Merja Ikkelän kuusi kuvaa
Merja Ikkelän kuusi kuvaa Kuva: Merja Ikkelä / Yle merja ikkelä

Olen soittanut jopa jogurttikiertueella, nauraa harmonikkataitelija Merja Ikkelä muistellessaan nuoruuden esiintymisiään. Monenlaiset keikat ja harmonikkakilpailujen voitot kuuluivat hänen elämäänsä jo nuorena.

Kipinä soittamiseen syttyi, kun Merja sai 7-vuotiaana joulupukilta pienen haitarin. Opettajakseen hän sai parhaan mahdollisen, harmonikkataituri Lasse Pihlajamaan. Merja sai paljon huomiota ja voitti useita kilpailuja mm.Suomen harmonikkamestaruuden seitsemän kertaa ja maailmanmestaruuden vuonna -70 Salzburgissa. Myöhemmin hän opetti pianon-ja harmonikansoittoa mm.Sibelius Akatemiassa.

Saimme syödä jogurttia niin paljon kuin jaksoimme ja viedä sitä kotiinkin.

Merja Ikkelä esiintyi nuorena jopa jogurttikiertueella. Herajoella alettiin valmistaa jogurttia v.1968 ja he tilasivat markkinointikiertueen. Siinä oli Merjan lisäksi mukana Brita Koivunen, Eino Virtanen ja näyttelijä Einari Ketola sekä juontajana Jaakko Jahnukainen. He tekivät yhden talven viikottain keikkoja työväentaloissa ja saivat syödä jogurttia niin paljon kuin jaksoivat. Myös iltaman katsojat saivat maistiaisia ja uusi tuote löi itsensä pikkuhiljaa läpi. Merja tosin muistaa Jahnukaisen sanoneen, ettei jogurtti-nimi taivu suomalaisten suuhun, vaan sen pitäisi olla jugu. Vaan hyvinhän se taipui.

Viime vuosina Merja Ikkelä on soittanut mm.Anne Nielsenin, Katriina Honkasen ja Susanna Haaviston teatteriproduktioissa. Ulla Tapanisen kanssa hänellä on puolestaan kokoonpano nimeltä Nasevat Kurtut. Miehensä runoilija Ilpo Tiihosen kanssa Merja esiintyy nimellä Runo & Haitari.

Mitkä kuvat Merja Ikkelä valitsee kotialbumistaan ja miksi? Katso kuvat ja kuuntele niihin liittyvät tarinat. Mikä kuva on vielä ottamatta?

Kuuntele Merja Ikkelän harmonikan soittoa

Kuuntele Lasse Pihlajamaan harmonikan soittoa

Kommentit