Hyppää pääsisältöön

Robin keksi Kesärenkaat-biisin nimen keskellä yötä – katso video

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Vuonna 2014 Kesäkumibiisinä soi Robinin Kesärenkaat.

Kesärenkaat (Kesäkumibiisi 2014) oli viime vuoden aikana Youtuben toiseksi suosituin biisi. Kappale oli Robininuran ensimmäinen Spotify-ykkönen ja biisi äänestettiin viitenätoista viikkona YleX Himotuimmat -listan kärkeen. 

Viime vuonna, tarkalleen ottaen lauantaina 31. toukokuuta, biisi oli kuitenkin vielä tuore ja tuntematon. Kesärenkaat sai ensi-esityksensä julkaisupäivänään YleXPop-tapahtumassa Oulun torilla. Keikka jännitti Robinia – turhaan.

- Vedettiin biisiä ja viimeisen kertosäkeen aikana kaikki lauloivat sanoja mukana. Mä olin ihan ihmeissäni. Miten se voi olla mahdollista, kun biisi oli vasta julkaistu, Robin kysyy.

Vuonna 2014:

Tasa-arvoisen avioliittolain aloite hyväksyttiin eduskunnassa, Cheek esiintyi Olympiastadionilla ensimmäisenä yksittäisenä suomalaisena artistina ja Suomi voitti lätkän nuorten maailmanmestaruuden.

Artisti arvelee, että osa faneista oli opetellut kappaletta etukäteen julkaistujen Instagram-pätkien perusteella. Tarttuva kappale on yhä osa Robinin keikkasettiä.

- Biisi lähtee keikoilla todella lentoon, laulaja sanoo.

Robin oli Kesärenkaat-biisin julkaisun aikana 15-vuotias. Artistin ikä aiheutti keskustelua, kun osa yleisöstä piti Robinia liian nuoreksi osallistumaan seksivalistuskampanjaan. Laulajaa kohu ei hetkauttanut. Robin sanoo tottuneensa paljon ilkeämpään kommentointiin sosiaalisessa mediassa.

- Täytyy pitää oma pää ja tietää, että tekee omat hommat oikein. Ja mun mielestä se valistus pitää aloittaa nuorena.

YleX esittelee kaikki kaksikymmentä Kesäkumibiisiä juhlavuoden kunniaksi päivittäisessä juttusarjassa. Seuraa kumien tarinaa täältä! Juhannusaattona 19. kesäkuuta YleX soittaa kaikki Kesäkumibiisit Sofia Thurénin juontamassa 20-vuotisjuhlalähetyksessä klo 15–17.