Hyppää pääsisältöön

Selaa alasti Tinderiä, kolmannella pyyhkäisyllä näet tulevan puolisosi – kokeile YleX:n moderneja juhannustaikoja

Unohda pelloilla juoksentelu, YleX:n juhannustaikoihin tarvitset vain älypuhelimen.

Juhannuksena on oiva mahdollisuus parantaa rakkauselämää juhannustaioilla. // Kuva: Epa/ Patrick Seeger

Juhannustaiat kuuluvat voimakkaasti suomalaiseen juhannusperinteeseen. Useimmiten taiat oli tarkoitettu nostattamaan onnea löytää puoliso. Moniin taikoihin kuitenkin liittyy peltoja, kukkia ja kaivoja. Entä jos näitä ei ole saatavilla?

Ei hätää. YleX päivitti juhannustaiat digiaikaan!

1. Vaihda pelto Tinderiin

Miksi turhaan mennä juoksemaan pellolle nähdäkseen tulevan rakkaansa? Myös Tinderiä voi selata juosten! Alkuperäisessä juhannustaiassa on juostava kolmikulmaisen pellon ympäri kolme kertaa tavatakseen rakkaansa.

Oma juhannuksenviettopaikkasi kelpaa varmasti, juokse siis kehää ja pyyhkäise pienessä hölkässä Tinderissä kolmasti oikealle – kuvassa komeilee varmasti tuleva puolisosi.

Tinder // Kuva: YleX / Tuija SIltamäki

2. Kurkista Facebookiin ilman rihman kiertämää

Juhannustaian mukaan kaivon pohjalla kimmeltää tulevan kullan kuva, jos sinne kurkistaa alasti. Mikset kurkistaisi vain ihan Facebookiin? Vaatteet pois ja Facebook-feedi auki. Ensimmäinen juhannusaiheisen päivityksen tekijä on selvästi se oikea.

3. Seitsemän erilaista kukkaa - emojeina

Seitsemää erilaista kukkaa ei tarvitse etsiä kaukaa – onneksi meillä on emojit!

Näppäile kukat kännykkäsi viestikenttään Whatsappissa tai muussa sovelluksessa. Aseta puhelin nukkumaan mennessäsi tyynysi alle, mutta älä lukitse sen näyttöä. Jos puhelin on yön aikana itsestään soittanut tai lähettänyt viestiä jollekulle, on hän varmasti tuleva puolisosi.

Emojeista löytyy seitsemän erilaista kukkaa.

4. Unohda virsikirja, ota käteen älypuhelin

Uskomuksen mukaan juhannusaattona on kierrättävä pihan suurin kivi seitsemän kertaa myötäpäivään virsikirja kädessä. Juhannusaattona kivelle ilmestyy sitten heila.

Nappaa käteesi älypuhelin ja etsi kotisi suurin älylaite – oli se sitten tietokone, äly-tv tai tabletti. Ei muuta kuin kiertämään. Kun avaat kiertämäsi älylaitteen juhannuspäivänä, sieltä paljastuu rakkaasi kuva.

5. Saunan jälkeen puhelin katolle

Onnea rakkauselämässä tuo myös saunan jälkeen tehty taika. Unohda vihdan paiskominen, kyllä älypuhelintakin voi heitellä. Viskaa puhelimesi katolle. Tarkista, mihin suuntaan kännykän etukamera osoittaa. Sieltäpäin kävelee pian rakkaasi.

6. Viestiäänien määrä kertoo, miten pitkään joudut odottamaan rakastasi

Erään juhannustaian mukaan neito voi kuunnella juhannusyönä käen kukuntaa. Niin monta kertaa kuin käki kukkuu, on vuosia sulhasen löytymiseen. Jos käki ei kuku lainkaan, tulee sulho vielä samana vuonna.

Kuuntele, miten monta kertaa kännykkäsi piippaa juhannusyönä. Kannattaa ehkä sulkea Whatsappin äänet, muuten saatat joutua odottamaan rakastasi aika pitkään.

Lue myös:

Trivial Pursuitia Jon Snown kanssa – tällainen olisi juhannus Game of Thrones -hahmojen seurassa

Kesäkumi 20 vuotta -juhlalähetys kruunaa YleX:n juhannuksen

Viikon parhailla biiseillä kohti juhannusta