Hyppää pääsisältöön

Ps:n tinttipönttö sai asukkaat - seuraa lintujen perhe-elämää ja keksi niille nimet

EDIT: Ps:n tinttikamerat on kytketty pois päältä sillä tinttiperheet ovat jo muuttaneet pois pesistään.

Puoli seitsemän juontajat Susanna ja Mikko kiinnittivät kameralla varustetun linnunpöntön Pasilan pihapuuhun huhtikuun puolivälissä. Nyt asukkaat ovat jo täydessä pesänrakentamispuuhassa. Voit seurata tinttien perhe-elämää täällä suorana lähetyksenä 24/7. Voit myös kelata suoraa lähetystä neljä tuntia taaksepäin.

Mikko Keäläinen ja Susanna Laine ripustamassa Ps:n linnunpönttöä
Mikko Keäläinen ja Susanna Laine ripustamassa Ps:n linnunpönttöä Kuva: Yle Kuvapalvelu ps luontoviikko

Emäntä sisustaa

Ps:n tinttipariskunta rakentaa nyt pesää yhteisvoimin. Vilinä on suurinta varsinkin aamun tunteina, mutta muulloinkin pöntössä piipahdetaan noin puolen tunnin tai tunnin välein. Myös koiras tuo pöntölle sammalta ja muita pesätarpeita, mutta naaras on pesän pääarkkitehti. Se päättää niin sanotusti sammaltupon paikan. Pesän rakentaminen voi kestää viikon, jopa ylikin, rakennustaidoista ja säästä riippuen.

Sitten alkaa munimisurakka

Kun pesä on valmiina, pyöräyttää naarastintti yhden munan joka aamu. Kun pesässä on 5-7 munaa alkaa hautominen. Isäntä vahtii pönttöä ja voi tuoda hautovalle naaraalle evästä, tai ainakin on passissa, kun naaras käy haukkaamassa hyönteisiä. Iloinen perhetapahtuma on odotettavissa 12-15 vuorokauden kuluttua.

Keksi Ps:n tinteille nimet

Seuraa tinttipöntön elämää, ja ehdota sen asukkaille nimiä. Ja saa ne nimet olla muitakin kuin Suski ja Mikko. Kerro nimiehdotuksesi lisäämällä kommentti jutun alle. Paljastamme tinttipariskunnan nimivalinnan Puoli seiskan Luontoviikon tiistaina 12.5.

Kansallispuistokummi Saimi Hoyerista tuli myös Ps:n tinttikummi
Saimi Hoyerista tuli tinttien kummi Kansallispuistokummi Saimi Hoyerista tuli myös Ps:n tinttikummi Kuva: Yle ps:n luontoviikko

Tintit saivat nimet!

Luontoviikon avausvieras, kansallispuistokummi Saimi Hoyer sai valita tinteille nimet lähes sadasta ehdotuksesta. Pasilan Ison pajan tintit ovat nyt nimeltään Lempi ja Into ja Itä-Pakilan tintit Kuisma ja Helinä.

Kiitos kaikille nimiehdotuksista!

(lähde: Juha Laaksonen: Pihan linnut & pöntöt, Paasilinna 2014)

Mitä, eikö pöntössä näy ketään? Katso tästä, olisivatko Itä-Pakilan tintit kotona! Lue myös 12 kysymystä talitintille!

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän