Hyppää pääsisältöön

17 kuvaa siitä, mitä rap tekee automaulle

Kun tavallinen suomalainen ostaa auton, se on todennäköisimmin Volkswagen, Toyota tai Skoda. Kun räppäri ostaa auton, se on todennäköisimmin jotain ihan muuta.

Cheek autossaan. // Kuva: Juhani Kenttämaa/YleX

Mä tajusin, et ne maksaa, jos opin päätäni aukoo. Nyt ajan saksalaisen lääkärin autoo.

Käynnistyy napista, ajan camo-kuteissa. Volumet on tapissa, siel ei mitään jutella.

Yks käsi ratissa, ku landella puottaa. Yksiö Stadista, sitä hintaluokkaa.

- Tie vie, Elastinen

Elastinen

Elan tallissa on useampikin Mercedes-Benz. Rähinän toimitusjohtajalla on muun muassa valkoinen Mercedes-Benz GL 350 CDI BlueTec 4Matic -maasturi, jonka hinta on noin 118 000 euroa. Räppärin uusin auto on puolestaan kaksipaikkainen valkoinen Mercedes-AMG GT S, jonka hinta on lähes 230 000 euroa. Mersumies on osallistunut myös monien julkkisten tapaan Gumball-ralliin, jossa Duudsonitkin hurjastelevat.

Aina siisti lähtee, painaa talla pohjaan.

Laittaa kingi biisi päälle, laivaa samal ohjaa.

Jos jollekki viel epäselvää me ei kuljeta keikkabussil,

koska meno niin hulluu et ketään ei saa kuskiks.

- Maanteiden kingi, Cheek

Cheek

Viime kesänä Jare Henrik Tiihonen kulki keikoille mustalla erikoisvarustellulla Mercedes Benz S500:lla. Sunnuntaiajeluita varten Cheekillä on noin 200 000 euroa maksava Bentley Continental GT Speed Coupé, ja uuusimpana hankintana Mercedes-Benz SLS AMG, joka maksaa yli 300 000 euroa. YleX:n tietojen mukaan räppärin kulkuneuvovalikoima on hiljattain täydentynyt myös veneellä.

Spekti

Nordean sijoitusjohtaja Samuli Huhtala ryhtyi muutama vuosi sitten kokopäiväisesti räppäri Spektiksi, mutta autovalinnasta eroa ei huomaa. BMW X5 -maasturin hinnat alkavat 84 000 eurosta. Hammashymy kaupan päälle.

Uniikki

Uniikki vitsailee tapansa mukaan Instagramissa hauskalla meemillä, jonka mukaan hän ajaisi pienellä ja vaatimattomalla Smartilla, mutta oikeasti räppäri kruisailee Porschella. Uniikin tallissa komeilee noin 100 000 euroa maksava Porsche Panamera 4, jossa on 3,6 litran V6-moottori ja 304 hevosvoimaa. Myös Uniikki on osallistunut Gumball-ralliin.

Mikael Gabriel

Tänä kesänä ajokortin saanut räppäri Mikael Gabriel kaasuttelee Audi Q7 -katumaasturilla, joka maksaa noin 100 000 euroa. Samanlainen kiesi löytyy myös pääministeri Juha Sipilän tallista. Aiemmin Gabrielia kuskattiin keikoille mattamustalla Range Rover Sportilla.

Mikael Gabrielin auto // Kuva: Kuvakaappaus: Facebook

Brädi

Kansanauto Volkswagen Tiguan maksaa noin 40 000 euroa. Lahtelaisräppäri ei ehkä haasta kollegoita kulkuneuvon hinnalla, mutta sähäköiden Rähinä-teippausten kustannuksia voi vain arvailla. 

Ruudolf

Oot niin kallis, haluun sut talliin piilottaa, kaikes rauhas kiillottaa, pestä ja vahaa.

Beibi anna sut puhtaaks hinkkaa, tutkin sun muotoi ja pintaa. Sä muistutat mun jeeppii

- Muistutat mun jeeppii, Ruudolf

Ruudolf tietää mistä puhuu - Asfalttisoturi ajaa Jeepillä. Lisäksi räppärin tallista löytyy valkoinen Lincoln, jollainen nähdään myös Karri Koiran ja Ruudolfin Amerikankotka liitää -musavideolla.

Tuomas Kauhanen

Täällä tänään, missä huomenna Nää on kultasii aikoi

- Kultasii aikoi, Tuomas Kauhanen

Mitä yhteistä on Tuomas Kauhasella ja taksikuskilla? Molempien valinta on E-sarjan Mersu. Kauhasen omistama vuosimallin 2011 sedan säilyttää hyvin arvonsa: käytetyistä vuoden 2011 malleista pyydetään vaihtoautokaupoilla yhä kymmeniä tuhansia euroja.

Aste

Kato mä lennän taas, meen läpi seinän, Aste lupaa Spaceman-kappaleellaan. Avaruuteen asti Asteen valkoisella BMW X5:llä ei ehkä pääse, mutta kuopista ja kelirikosta se keikkamatkoilla selvinnee.

Osataan sitä tuhlata autoihin ulkomaillakin

Jay Z

Amerikkalaisräppäri Jay Z ajaa Maybach Exelerolla, joka maksaa noin seitsemän miljoonaa euroa. Siis seitsemän miljoonaa. Sillä kelpaa kyyditä Beyoncea treffeille. Artistin avainkaapista löytyvät myös Rolls-Roycen, Ferrarin ja Porschen avaimet.

Drake

Draken Bugatti Veyron maksaa reilut kaksi miljoonaa euroa. Myös Flo Rida suosii Bugattia. Bugatti on Volkswagen-konserniin kuuluva automerkki, joka valmistaa loistoautoja ja on pystynyt kaupallistamaan kilpa-autonsa rikkaiden ja ostokykyisten käyttöautoiksi.

Diddy

Räppimogulin Rolls-Royce maksaa lähes 400 000 euroa. Talouslehti Forbes arvioi Diddyn rikkaimmaksi hip hop -artistiksi huhtikuussa 2012. Räppärin omaisuuden arvoksi arvioitiin tuolloin noin 550 miljoonaa dollaria eli noin 482 miljoonaa euroa.

Nicki Minaj

Tänä kesänä Lahden Summer Upissa esiintyvä Nicki Minaj ajaa muun muassa Bentleyllä. Minajin pinkki kiesi maksaa noin 155 000 euroa. Räppäri on nähty ajelemassa myös pinkillä Lamborghinillä.

Iggy Azalea

Iggy Azalea suosii valkoista Ferraria, joka maksaa noin 300 000 euroa. Azalea kruisaa myös Mercedes-Benzin SLS AMG:llä, kuten Cheek konsanaan.

Chris Brown ja Tyga

Vuosituhannen vaihteessa Suomi kohahti, kun IT-huumassa rikastuneet Rytsölän veljekset ostivat itselleen näyttävät Lamborghinit. Jaakko Rytsölän menetettyä omaisuutensa keltainen Lamborghini on päätynyt muun muassa arpajaisvoitoksi Vesa Keskisen kyläkauppaan Tuuriin.

Lamborginit löytyvät myös Chris Brownin ja Tygan kokoelmista. Urheiluautot maksavat noin 355 000 euroa.

Rick Ross

Rick Rossilla on useita autoja, joista yksi on Lamborghini Murcielago, joka kustantaa noin 310 000 euroa.

Lue myös:

17 kuvaa siitä, mitä rap tekee miesvartalolle

Lähteet: Instagram, Facebook, Rähinä, globalcarsbrands.com ja automerkkien sivut