Hyppää pääsisältöön

Lasten Areena - turvallisesti ja helposti lastenohjelmia

Lasten Areenan etusivu
Lasten Areenan etusivu buu-klubben

Lasten Areena on kaikenikäisille lapsille tehty palvelu, jossa voi helposti ja turvallisesti katsella Ylen lastenohjelmia ajasta ja paikasta riippumatta. Lasten Areenasta löytyy sekä televisiosta tuttuja että vain Lasten Areenassa julkaistavia lasten sisältöjä. Uutta sisältöä julkaistaan päivittäin.

Lasten Areenasta on olemassa selainversio sekä kosketusnäyttölaitteissa toimivat sovellukset iOS- ja Android-laitteille. Selainversio ja linkit sovellusten lataamiseen löytyvät osoitteesta yle.fi/lastenareena.

Tutut kuvat auttavat suosikkiohjelman löytämisessä

Lasten Areenan tunnistat keltaisesta väristä. Lapsille suunnattu palvelu on helppokäyttöinen eikä sen käyttämiseen tarvita lukutaitoa. Lasten Areenassa on löydettävissä vain lastenohjelmia, jotka on jaettu suositteluiän ja ohjelmasisältöjen kielen mukaan neljän tutun kuvan alle:

  • Pikku Kakkonen: suomenkielistä lastenohjelmaa 3-6 -vuotiaille lapsille
  • Galaxi: suomenkielisiä ohjelmia koululaisille
  • BUU-klubben: ruotsinkielistä lastenohjelmaa perheen pienimmille
  • Hajbo: ruotsinkielistä sisältöä kouluikäisille

Pikku Kakkosen sisältä löytyvät myös kaikille sallitut suomenkieliset lastenelokuvat ja alle kouluikäisille tehdyt saamenkieliset ohjelmat. Galaxin alta löytyvät suomenkieliset lastenelokuvat, jotka on luokiteltu K-7 -merkinnällä.

Osa Lasten Areenan ohjelmista on tekijänoikeussyistä rajattu vain Suomessa katseltaviksi.

Ikärajaluokituksen merkinnät auttavat valitsemaan sopivaa sisältöä

Elokuvien ja televisio-ohjelmien ikärajat varoittavat sisällöistä, jotka voivat olla lapselle pelottavia, vaikeasti ymmärrettäviä tai haitallisia. Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin, jonka tarkoitus on suojella lapsia.

Kaikille sallituiksi luokitellut ohjelmat merkitään kirjaimella S (sallittu). Pikku Kakkosen ja BUU-klubbenin kaikki ohjelmat ovat yleensä sallittuja. Hajbon ja Galaxin ohjelmista löytyy sekä sallittuja että K-7 -jaksoja. Ikärajamerkinnät eivät kuitenkaan ole suosituksia eivätkä kerro mille ikäryhmälle ohjelma on suunnattu. Merkinnät löytyvät symboleina jaksojen käynnistyskuvien oikeasta reunasta ja samasta kohdasta myös ohjelmien alussa. Lisätietoa saa kuvaohjelmalaista ja ikarajat.fi-sivulta.

Lasten Areena kehittyy koko ajan

Ylen Lasten Areenaa kehitetään jatkuvasti. Antamalla palautetta autat meitä kehittämään yhä parempaa lastenpalvelua.

Lisätietoa:

Latausohjeet ja tekniset tiedot

Yle Areenan tekninen toteutus:
Kari Haakana, palvelupäällikkö, Yle Areena. Puh. 040 5218151
Matti Kivinen, tuoteomistaja, suunnittelija, Yle Areena. Puh. 040 5650974

Suomenkieliset lastenohjelmat:
Teija Rantala, päällikkö, Yle Lapset ja nuoret. Puh. 040 552 0166

Ruotsinkieliset lastenohjelmat:
Mikaela Sonck, vastaava tuottaja, Svenska Yle, mikaela.sonck@yle.fi

Muokattu 20.12. Poistettu vanhentunee tiedot

Kommentit