Hyppää pääsisältöön

Nousukausi

Nousukausi, yle tv1
Katri (Tiina Lymi) ja Janne (Petteri Summanen) haluavat kokea lomallaan jotain uutta. Nousukausi, yle tv1 nousukausi

TV1 lauantaina 25.7.2015 klo 21.10 - 22.45, uusinta maanantaina 27.7. klo 23.10
Yle Areenassa 7 päivää

Katri ja Janne ovat nuoria, kauniita ja varakkaita. Korkeasti koulutetut kolmikymppiset menestyjät asuvat arvostetulla alueella ja seurustelevat kaltaistensa kanssa.

Katrin ja Jannen ystäväpiiri harrastaa extreme-matkailua. On tärkeää olla askel edellä muita ja löytää äärimmäisiä kokemuksia.

Toiseen todellisuuteen

Uuden työnantajansa juhlissa Janne kohtaa matkailuyrittäjän, jonka yritys tarjoaa aivan uuden tavan matkailla. IH-tours järjestää elämysmatkoja toisiin todellisuuksiin kotimaassa: Asunnottomana Espoossa, Kolmivuorotyöntekijänä Vantaalla tai Työttömän arkea Jakomäessä.

Janne ja Katri haluavat näyttää uskaltavansa ja suorittavat rituaalisen roolinvaihdoksen työttömiksi jakomäkeläisiksi.

Kuinka vaurauteen tottuneet menestyjät sopeutuvat arkeen, jossa jokapäiväinen leipä ei ole itsestäänselvyys. Elämysmatkasta tulee selviytymisseikkailu, jonka aikana molempien elämänarvoja ja rakkautta koetellaan.

Kolme Jussi-palkintoa

Nousukausi-elokuvan (16) päärooleissa nähdään Tiina Lymi, Petteri Summanen, Antti Virmavirta, Kari-Pekka Toivonen, Juha Veijonen ja Katja Kukkola.

Elokuva voitti vuoden 2003 Jussi-patsaan parhaasta elokuvasta, musiikista ja käsikirjoituksesta. Jussi-ehdokkuuksia Nousukausi keräsi kymmenen kappaletta.

Käsikirjoitus: Mika Ripatti ja Johanna Vuoksenmaa. Ohjaus: Johanna Vuoksenmaa. Musiikki: Kerkko Koskinen. Tuotanto: Kinotar Oy, 2002. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2009.

Lisää ohjelmasta

Kommentit