Hyppää pääsisältöön

Suomalaiset eivät ole lähteneet mukaan kilpajuoksuun härskeistä nettiosoitteiden päätteistä

Maanantaista lähtien jokainen voi ostaa käyttöönsä esimerkiksi .sucks -päätteen.

Kohta voit joutua näppäilemään mitä kummallisimpia verkko-osoitteita.

Markkinoilla on yhä enemmän vaihtoehtoja nettiosoitteiden päätteeksi. Maanantaina on kohistu siitä, miten kanadalainen Vox Populi -yhtiö on aloittanut .sucks -päätteen myynnin. Yhtiö avasi nyt kilpailun .suck-päätteistä kaikille, kun aiemmin se myi niitä rajoitetusti lähinnä tunnetuille henkilöille tai yrityksille.

Nettiosoitteille on nyt tarjolla myös paljon muita härskejä päätteitä. Verkko-osoite voi nyt päättyä muun muassa .porn, .adult tai .sex.

Verkko-osoitteiden päätteiden kauppaa on kritisoitu voimakkaasti. Tunnetut populaarikulttuurin tähdet ja kansainväliset yritykset ovat maksaneet yli 2 000 dollaria härskeistä verkko-osoitteiden päätteistä.

Tarkoituksena on tietysti suojella omaa brändiä. Talouslehti Forbesin mukaan esimerkiksi huippusuosittu laulaja Taylor Swift on ostanut itselleen verkko-osoitteet taylorswift.porn ja taylorswift.sucks.

Robin joutuisi maksamaan pilkkapäätteestään maltaita

Monet kansainvälisten artistien pilkkaavat ja loukkaavat päätteet ovat varattuja. On esimerkiksi mahdotonta luoda .sucks-päätettä McDonald'sille tai Miley Cyrukselle.

Suomalaiset eivät ole vielä lähteneet mukaan kilpajuoksuun loukkaavista päätteistä. Esimerkiksi isojen poliittisten puolueiden .sucks-päätteet ovat vapaana. Myös tunnetuille suomalaisille päätteiden tekeminen on vielä mahdollista.

Kansainvälisesti tunnettu nimi kuitenkin nostaa pilkkapäätteen hintaa. Esimerkiksi teinitähti Robin joutuisi maksamaan .sucks-päätteestä yli 2 000 dollaria, kun taas poppari Isac Elliot selviäisi kaupasta noin 200 dollarilla.

Suomalaiset eivät toistaiseksi ole innostuneet pilkkapäätteiden ostamisesta. Parempi niin.

Lue myös:

Huolestuttaako, että valtio nuuskii tietojasi? Pysy kaukana WhatsAppista

Apple nöyrtyi Taylor Swiftin arvostelun edessä – maksavat sittenkin tekijänoikeusmaksuja