Hyppää pääsisältöön

Suomalaisräppäri Ezkimo on kuollut

Kotimainen rap-muusikko Ezkimo eli Mikko Mutenia on kuollut.

Ezkimo // Kuva: Kuvakaappaus Bla Bla Bla -videosta.

Räppäri löydettiin sunnuntaina 21. kesäkuuta menehtyneenä, lähipiiri vahvistaa YleX:lle.

Ezkimo tuli soolouransa lisäksi tunnetuksi muun muassa kokoonpanoista Rockin da North, Royal Family ja Muteniaatikot. Ezkimo oli 2000-luvun alussa yksi suomalaisen hip hopin tunnetuimpia edustajia Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön ohella.

- Lepää rauhassa Mikko. Jäbän sinkku oli ekoja suomiräpjuttuja, mitä muksuna ostin ja vuosien varrella oli aina hyvät läpät kun törmättiin, eikä viime kerrastakaan ollu kun muutama viikko. Voimia Juholle ja läheisille, räppäri Tuomas Kauhanen kirjoittaa Facebookissa.

Ezkimon kuolemasta uutisoi ensimmäisenä The Voice.

Lue myös:

Kollegat muistelevat menehtynyttä suomirap-pioneeria: Vei genreä todella paljon eteenpäin

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.