Hyppää pääsisältöön

Myrskyluodon Maija

Maijan ja Jannen häät
Maijan (Rose-Marie Rosenback) ja Jannen (Leif Sundberg) häät Myrskyluodossa. Maijan ja Jannen häät Kuva: Yle/Leif Öster myrskyluodon maija

Teema esittää rakastetun ja paljon toivotun saaristolaistarinan Myrskyluodon Maijan ensi kertaa HD-tasoisena maanantaista lauantaihin 29.6.–4.7. joka ilta kello 21. Sarja on katsottavissa Areenassa vain suorana. Mikäli ensimmäisen HD-katselukerrat jäävät väliin, sarja uusitaan kesällä vielä kahdesti: 11.–12.7. viikonloppuna kolmen jakson putkina klo 11.15–14.35 ja maanantaista torstaihin 27.–30.7. klo 16.05 alkaen.

Koskettava kuusiosainen tv-sarja Maijan (Rose-Marie Rosenback) ja Jannen (Leif Sundberg) elämästä Myrskyluodolla, Ahvenanmaan saaristossa perustuu Anni Blomqvistin romaaneihin. 1800-luvun saaristolaisarkeen kuuluu raaka talvi ja idyllinen kesä, paljon iloa mutta myös surua ja suuria vastoinkäymisiä.

Åke Lindmanin ohjaama ja Benedict Zilliacuksen dramatisoima sarja vuodelta 1976 on yksi kaikkien aikojen toivotuimpia uusintoja. Lasse Mårtensenin säveltämästä musiikista, erityisesti sarjan teemasta, tuli kotimaisen instrumentaaliviihteen klassikko.

Myrskyluodon Maijaa kuvattiin 1970-luvun puolessa välissä Ahvenanmaalla muun muassa Skarpnåtössä. Sarjaa varten kuvauspaikoille rakennettiin taloja, joista tehtiin mahdollisimman aitoja muun muassa muuraamalla niihin oikeat liedet.

Sarja on esitetty edellisen kerran Yle Femillä vuonna 2007.

  • Myrskyluodon Maija (Stormskärs Maja). Suomi, 1976. O: Åke Lindman. N: Rose-Marie Rosenback, Leif Sundberg. Musiikki: Lasse Mårtenson. Tuotanto: Yleisradio.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa