Hyppää pääsisältöön

Ylimääräinen pää

Abstrakti kuva
Abstrakti kuva Kuva: Hanna-Mari Kuivalainen / Yle ylimääräinen pää
Kengät vesilätäkössä
Kengät vesilätäkössä Kuva: Hanna-Mari Kuivalainen / Yle ylimääräinen pää
 • Libanonilaiset asuvat ruutitynnyrin päällä

  Libanon taistelee maailman suurimman pakolaistaakan kanssa

  Pienessä Libanonissa joka viides asukas on pakolainen. Määrä on ylivoimaisesti suurin maailmassa. Pakolaistaakka ei ole kuitenkaan Libanonin ainoa ongelma. Ulkovallat sekaantuvat uskonnollisesti hajanaisen Libanonin asioihin suurella innolla. Libanon on ollut useasti naapurimaiden ja suurvaltojen pelinappulana ja myös sotanäyttämönä. Sotaa pelätään nytkin kun sunnijohtoinen Saudi-Arabia ja šiiajohtoinen Iran taistelevat vallasta. Yksi valtataisteun näyttämöistä on Libanon. Libanon muistuttaa taas ruutitynnyriä.

 • "Poikaystävä oli ainoa asia, joka sai hänet hymyilemään" - Dokumentti näyttää voimistelijan ja valmentajan rankan suhteen

  Millaista on elämä rytmisen voimistelun huipulla?

  Rytmisen voimistelun supertähti Margarita Mamun ilmoitti viime marraskuussa lopettavansa kilpaurheilun lopullisesti. Ilmoitus tuli vain viikkoja ennen kuin hänestä kertova dokumentti Over the Limit sai ensi-iltansa Amsterdamin Idfa-festivaalilla. Harri Römpötti tapasi dokumentin ohjaajan Helsingissä DocPoint -festivaalilla alkuvuodesta.

 • Ulkolinjan kevät 2018

  Ulkolinjan kevään ohjelmisto on julkaistu

  Ulkolinjan alkukevään 2018 ohjelmisto on julkaistu. Jo yli 40 vuoden ajan Ulkolinja on tarjonnut dokumentteja ulkomailta suomalaiselle yleisölle suomalaisin silmin. Ulkolinjan löydät edelleen tutulta lähetyspaikalta, TV1 torstaisin klo 22 sekä Yle Areenasta.

 • Amal - teinityttö Egyptin vallankumouksen etulinjasta

  Dokumentti egyptiläisistä nuorista nuoren naisen näkökulmast

  Egyptin vuonna 2011 alkanut vallankumous ei varsinaisesti syönyt lapsiaan, mutta Tahririn aukiolla mieltään osoittaneet nuoret joutuivat nielemään haaveensa uudistuvasta yhteiskunnasta. Siitä kertoo Mohamed Siamin dokumentti Amal, Tahririn tytär. Harri Römpötti tapasi elokuvan ohjaajan Amsterdamissa, kun dokumentti sai siellä ensi-iltansa viime syksynä. Amal, Tahririn tytär, nyt Yle Areenassa. Dokumenttiprojektissa maanantaina 5.3. TV1 klo 21.30.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua