Hyppää pääsisältöön

Britannian kuningasperheen filmiaarteet

Britannian kuningasperheen filmiaarteet, yle tv1
Prinssi Charles ja prinsessa Anne viettävät kesäpäivää vuonna 1957 Holkhamin hiekkarannalla. Britannian kuningasperheen filmiaarteet, yle tv1 britannian kuningasperheen filmiaarteet

TV1 sunnuntaina 5.7.2015 klo 15.50 - 16.50
Yle Areenassa 7 päivää

Prinssi Charles muistelee ja tunnelmoi dokumentissa kuningasperheen yksityisten valokuvien ja kaitafilmiarkistojen äärellä.

britannian kuningasperheen filmiaarteet, yle tv1
britannian kuningasperheen filmiaarteet, yle tv1 britannian kuningasperheen filmiaarteet
Kuningatar Elisabetin juhlavuoden kunniaksi tehdyssä dokumentissa eletään uudestaan juhlahetkiä vuosien varrelta, mutta myös perheen arkea, jossa kuningatar nähdään leikkisänä ja rakastavana äitinä.

Läheinen suhde luontoon

Monesta filminpätkästä kuvastuu perheen läheinen suhde eläimiin ja luontoon, jossa kuningatar mielellään rentoutuu.

Yhdellä filmillä nähdään muun muassa, kuinka prinssi Charles ja prinsessa Anne viettävät vuonna 1957 kesäpäivää Holkhamin hiekkarannalla.

Kamerat ovat kuvanneet niin Britannia-aluksella kuin Balmoralin linnassa, jossa nähdään muun muassa Winston Churchill piknikillä kuninkaallisen perheen kanssa.

Matka omaan lapsuuteen

Kuningatar on matkustanut paljon ja kiertänyt maapallon moneen kertaan. Prinssi Charles käy filmien kautta läpi omaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, eikä välty liikuttumiselta eikä naurultakaan.

A Jubilee Tribute to The Queen by The Prince of Wales. Tuotanto: Crux yhteistyössä BBC, Britannia, 2012. Dokumentti on edellisen kerran näytetty TV1:llä helmikuussa 2013.

britannian kuningasperheen filmiaarteet, yle tv1
britannian kuningasperheen filmiaarteet, yle tv1 britannian kuningasperheen filmiaarteet

Prinssi Charles esitteli kesällä 1957 lontoolaisen koulunsa Hill House Schoolin urheilupäivänä koulutovereitaan ja opettajiaan kuningataräidilleen.