Hyppää pääsisältöön

Brittiteinit keksivät kondomin, joka vaihtaa väriä havaitessaan sukupuolitaudin

Brittiläisen tiedekilpailun voittanut kolmikko loi kondomin, joka hohtaa eri värisenä sukupuolitaudista riippuen.

Kondomi // Kuva: EPA/BAGUS INDAHONO

Jos tämä innovaatio ottaa tuulta alleen, sukupuolitautien havaitseminen on tulevaisuudessa rutkasti helpompaa.

Kolme teinipoikaa Lontoosta ovat luoneet prototyypin kondomista, joka hohtaa eri värisenä joutuessaan kosketuksiin sukupuolitauteihin liittyvien bakteerien ja virusten kanssa. Eri taudeille on eri värit: klamydialle vihreä, herpekselle keltainen ja kupalle sininen.

Hohtava kondomi voitti nuorille suunnatun teknologiainnovaatioden kilpailu TeenTech Awardsin pääpalkinnon terveys-kategoriassa. Ehkäisyvälineen tavoitteena on taistella sukupuolitautitartuntojen määrän lisääntymistä vastaan. Väriä vaihtavan kondomin avulla ihmiset voivat itse huomata mahdolliset sukupuolitaudit nopeammin ja helpommin kuin aiemmin oman kodin yksityisyydestä.

Värikkäät kondomit ovat vielä vasta konseptoinnin tasolla, mutta ovat hyödyllinen avaus seksuaaliterveydenhuollon kentälle.

Aiheesta uutisoi Metro.