Hyppää pääsisältöön

Grantchester

Grantchester-sarjan uudet 2. kauden jaksot.
Pastori Sidney Chambers (James Norton) ja rikoskomisario Geordie Keating (Robson Green) jatkavat yhteistyötä sarjan uusissa jaksoissa. Grantchester-sarjan uudet 2. kauden jaksot. yletv1

TV1 maanantaista perjantaihin 7. - 14.8.2018 klo 17.10 - 18.00 (1. kausi uusintana), 15. - 22.8. (2. kausi uusintana) ja 23.8. - 3.9. (3. kausi uusintana)
Areenassa 7 päivää

Vehmaan Grantchesterin kylän seurakunnan sielunpaimenena toimii nuori pastori Sidney Chambers, jolla on oma menneisyytensä ja murheensa.

Grantchester-brittidekkarin (12) pääroolissa nähdään Sota ja rauha -sarjasta sekä Happy Valley -sarjasta tuttu James Norton. Suosikkiarjasta nähdään uusintana kolme tuotantokautta. Uusi neljäs kausi esitetään myöhemmin.

Elämää 50-luvun tunnelmissa

Draamasarja sijoittuu 1950-luvulle, Cambridgeshiren kreivikuntaan. Työnsä puolesta pastori Chambers törmää epäselvään kuolemantapaukseen ja hyvän ihmistuntijan tuntosarvet herkistyvät.

Tapauksen seurauksena Chambers tutustuu paikalliseen rikoskomisarioon Geordie Keatingiin (Robson Green), joka on ylityöllistetty poliisi eikä anna arvoa ulkopuolisille urkkijoille.

grantchester, yle tv1
grantchester, yle tv1 grantchester

Poliisi ja pappi yhteisellä asialla

Miesten välille kehittyy keskinäinen kunnioitus, sillä pastorin työ tarjoaa avartavia näköaloja paikallisten sielunelämään. Siitä on hyötyä poliisillekin.

Muissa rooleissa nähdään Morven Christie (Amanda Kendall), Tessa Peake-Jones (taloudenhoitaja rouva Maguire), Al Weaver (Leonard Finch) ja Pheline Roggan (Hildegard Staunton).

Kuusiosainen sarja perustuu James Runcien rikosromaaneihin.

Grantchester. Käsikirjoitus: Daisy Coulam. Ohjaus: Harry Bradbeer. Tuotanto: Lovely Day, Masterpiece Production, ITV, Britannia, 2014 ja 2016.Sarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Grantchester – erikoisjakso

Grantchesterin joulujakso.
Pastori Sidney Chambers (James Norton) ja rikoskomisario Geordie Keating (Robson Green) ovat joulutunnelmissa. Grantchesterin joulujakso. Kuva: Kudos/ITV Grantchester,James Norton,Robson Green,yle tv1

TV1 torstaina ja perjantaina 23. - 24.8.2018 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 10.00
Areenassa 7 päivää

Joulu saapuu matalimpaankin majaan, ja eritoten lapset ovat innoissaan. Seurakunnan joulukuvaelmassa on hieman levoton tunnelma, vai onko Leonard vain huono pitämään lapsia ruodussa?

Ykkönen esittää uusintana Granchesterin erikoisjakson, nyt kaksiosaisena.

Muistuttaa vanhaa juttua

Jos yksi kuvaelma meneekin hulinaksi, ja omat sydämenasiat ovat rempallaan, nuori kappalainen osoittaa selkärankaa useammalla rintamalla.

Sidneyllä on lohduteltavaa, sillä nuori morsian jätetään hääpäivänään tylysti alttarille. Sulhasen poissaoloon selvää syykin. Asian tutkinta siirtyy Geordielle, joka löytää ennen pitkään muistilokeroistaan samantyylisen tapauksen. Onko vanhalla ja uudella tragedialla yhteinen nimittäjä?

Merkillinen aattoilta

Vaikka Grantchesterissä onkin joulu, kaikilla ei ole sijaa majatalossa. Amanda on tehnyt valinnan, jonka vuoksi hän huomaa olevansa hyvin heikoilla jäillä, vailla suojaa ja paikkaa mihin päänsä kallistaa. .

Kun aattoilta pimenee, pappilassa näytellään Leonardin joulukuvaelmaakin merkillisempi näytelmä. Onko tarinalla onnellinen loppu?

Tuotanto: Lovely Day, Masterpiece Production, ITV, Britannia, 2016. Erikoisjakso on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.