Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Lomamatka 80-luvulle pääkuva

Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus on tässä!

Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus on tässä!
"Lienee selvää, mitä yhtyettä fanitin. Alkaa D:llä. Tuli Porista." -Jouko Enkelnotko Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus on tässä! Kuva: Jouko Enkelnotko jouko enkelnotko

Ylituomari, Hittimittari-idoli Mikko Alatalo valitsi Suomen kasarein kampaus -kavalkadiin lähetetyistä kuvista vaikuttavimmaksi Jouko Enkelnotkon tukkatyylin. Kunniamaininnan kasareimmasta kokonaisuudesta saa Reija.

Perustelut voittajatyylin valintaan

"Reijan pinkit silmälasit olivat puhdasta kasaria kuten ylituomarin rillit aikoinaan. Hiukset hieman vaatimattomat. Vaikka tyttöjen poltetun käherretyt permiskampaukset ovat täyttä kasaria, silti voiton vie Joukon Dingo-kampaus. Voiko tämän kasarimpi enää hiuskuontalo olla? Eri värejä, vaativa otsakiehkura ja litmasmainen takatukka. Wau mikä teos! Tuo on vaatinut efforttia, kun Jouko on taiteillut sen pystyyn joka aamu. Kyllä kasari oli hirveetä ja ihanaa..."

Terveisin, Ylituomari Hittimittari-Mikko

Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus -kilpailun kunniamaininta.
"Tässä ehtaa kasarikamaa. Harmi vaan kun permikseni on jo kuvassa saanut hillitympää muotoa, mutta pinkit kokovartalolasit... olen sanaton." -Reija Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus -kilpailun kunniamaininta. Kuva: Reija reija

Aito Hittimittari 85 -vinyyli ja Mikon nimmari toimitetaan Jouko Enkelnotkolle. Kiitos kaikille, jotka uskalsitte jakaa kasariluontonne ja -kuontalonne julkisesti! Mitä rohkeutta! 80-luku - tukka takana, elämä edessä. Kohti uusia historioita!

80-luku Ylen kanavilla:

Lomamatka 80-luvulle
Reality-tv-sarja, jossa kolme autokuntaa matkaa 80-luvulle.
Yle TV1 tiistaisin klo 20

Mikko Alatalo poseeraa Ison pajan edessä Hittimittari levy kädessään.
Mikko Alatalo poseeraa Ison pajan edessä Hittimittari levy kädessään. mikko alatalo

Minä olen muistanut
10-osainen sarja, joka käy läpi aikakauden tärkeimmät ilmiöt:
Yle TV1 tiistaisin klo 19:00, uusinnat lauantaisin klo 8.05 ja sunnuntaisin klo 13.35
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua

Lakatut varpaankynnet
Tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin. Toimittajana Susanna Vainiola.
Radio Suomi lauantaisin klo 13.06

Elävä arkisto: Kasarirock
Kasarirock pureutuu ajan hengen mukaisesti hyväntekeväisyyskonsertteihin ja maailman pelastamiseen.
Yle Teema tiistaina 9.6. klo 22

Hittimittarisunnuntai
Hittimittarisunnuntai tarjoaa ehtaa nostalgiaa 80-luvun teineille. Viiden tunnin kohmeloputkessa summataan kasarihittien mittaamisen kaari ihka ensimmäisestä vihoviimeiseen lähetykseen.
Yle Teema sunnuntai 14.6. klo 10

Video Killed the Radio Star
Jokainen jakso keskittyy kertomaan, kuinka jonkun kuuluisan artistin musiikkivideoita tehtiin. Esittelyssä ovat mm. David Bowie, Michael Jackson, Elton John, The Cure ja Frankie Goes to Hollywood.
Yle Teema klo 21.01

Elävä arkisto
Kattavan 80-lukupaketin lisäksi Elävä arkisto julkaisee kaikki vuosien 1984-1988 Hittimittarit Yle Areenassa.

Katso kaikki kasarikampauskuvat

Kommentit
 • Wiurilan kartanon perintö – vanhaa eurooppalaisuutta ja uutta yrittäjyyttä Varsinais-Suomessa

  Wiurilan kartano linkittyy Ranskan hoviin

  Wiurilan kartano linkittyy historiassa Ranskan hoviin. Euroopan tärkeimpiin diplomaatteihin ja valtiomiehiin kuulunut Maurice de Tallyerand, jo Ludvig XVI:n, sittemmin keisari Napoleon I:n ja kuningas Ludvig Filipin oikea käsi, voidaan jäljittää suomalaisiin Armfelteihin Kuurinmaan ruhtinatar Wilhelminen kautta. Gustaf Mauritz Armfelt ihastui tähän kauniiseen neitoon ja he saivat tyttären, Gustavan eli "Vavan", joka asettui Wiurilaan. Hänen tuomansa ranskalaisvaikutteet kukoistavat edelleen 1830-luvun sisustuksessa kartanon pääsalongissa. Wiurila on ollut Armfeltin aatelissuvun omistuksessa vuodesta 1787 lähtien – ja on edelleen, vaikka sukunimi onkin vaihtunut Aminoffiksi. Maatalouskartanosta tila on muuttunut innovatiiviseksi matkailukohteeksi, jossa historia saa vapaasti hengittää.

 • Metsään pysähtynyt juna – Matti Johannes Koivun sukellus modernin Suomen historiaan

  Matti Johannes Koivun kehityskertomus päättyy.

  Modernin Suomen tarina on ihmeellinen, mutta se on aina kesken. Valtavalla sinnikkyydellä ihmiset ovat yrittäneet luoda järjestystä ja hallittua yhteiskuntaa, mutta aina jokin pilaa järjestyksen. Keskeneräisyyden historia päättää Matti Johannes Koivun esseesarjojen trilogian. Mutta miksi muusikko ryhtyi selvittämään mammuttimaisia kysymyksiä? Matti Johannes Koivu kertoo.

 • Hakoisten kartanon perintö – juurevasti moderni maatalousyrittäjyys

  Hakoisten kartanon perintö on vastuullinen.

  Hakoisten kartanon historia Janakkalassa juontuu jo 1200-luvulta. Linnavuorella sijaitsi ilmeisimmin Birger-jaarlin toisen ristiretken aikainen puulinna, jota novgorodilaiset piirittivät. Nykyinen kartanon päärakennus on 1700-luvun lopusta. Rosenbergien suku on omistanut Hakoisten kartanon vuodesta 1935. Nuori isäntä Max Rosenberg saattoi kartanon toiminnan eettiseen luomuun vuonna 2015. Hereford-lihakarjaa pidetään hyvin ja vastuullisesti. Kartano on aina ollut yritteliäs maatalouskartano, joka on myös vaikuttanut paikallisesti alueen kehitykseen. Suomen kartanot ovat toimineet paikallisina vaikuttajina, mutta myös kansainvälisten vaikutteiden tuojina maahamme. Tapaamme Hakoisissa sekä vanhemman isännän Björn Rosenbergin että nuoren isännän Max Rosenbergin ja edustavan otoksen Hereford-karjan rouvapuolisista edustajista.