Hyppää pääsisältöön

Yle vahvasti mukana uudessa urheilun SM-viikko -suurtapahtumassa

Uusi urheilun suurtapahtuma, SM-viikko, järjestetään Tampereella ensimmäistä kertaa 11.2.–14.2.2016.

Yle osallistuu tapahtuman järjestämisessä yhdessä Valon ja Olympiakomitean tapahtumayksikön, Tampereen kaupungin sekä Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa. Yle esittää ja taltioi viikon tapahtumia sekä Yle Areenassa että Yle TV 2:lla.

SM-viikon tavoitteena on koota jopa 15 eri lajin suomalaiset huiput kilpailemaan oman lajinsa SM-mitaleista samalle paikkakunnalle. Tapahtuma on osoitus suomalaisen urheilun uudesta toimintatavasta, jossa eri lajit tekevät tiivistä yhteistyötä toinen toisiltaan oppien.

Mallia tapahtumaan on haettu Ruotsista

Ruotsissa tapahtumaa on järjestetty onnistuneesti SM-veckan -nimellä jo useampana vuotena.

Yle Urheilun urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman on tyytyväinen, että suomalaisessa urheilussa on halua kokeilla uusia asioita ja tehdä niitä yhdessä.

“Yle Urheilun tehtävänä on välittää monipuolisesti suomalaista urheilua ja tämä konsepti on mahtava alusta tälle työlle. Aiomme taltioida useiden eri lajien tapahtumia SM-viikon aikana. Osa tapahtumista tulee suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja lähetyksiä on myös TV2-kanavan puolella”, Robert sanoo.

Kiinnostusta jo monissa lajeissa

Tampereen SM-viikolle suunnittelevat osallistumista jo muun muassa Dartsliitto, Squashliitto, Liitokiekkoliitto, Krikettiliitto, Moottoriliitto, Biljardiliitto, Tikkaurheiluliitto, Uimaliitto (uppopallo), Jousiampujainliitto, VAU (keilailu), Miekkailu- ja 5-otteluliitto sekä Taekwondoliitto.

Yli 50 lajiliittoa on ilmaissut kiinnostuksensa SM-viikon konseptiin.

“On ollut hienoa nähdä, että uusi konsepti on herättänyt näin suuren kiinnostuksen. Tavoitteena on rakentaa tuleville vuosille SM-viikko sekä talvi- että kesälajien ympärille”, sanoo Valon ja Olympiakomitean tapahtumayksikön johtaja Riia Martinoja.