Hyppää pääsisältöön

Pitkät Ruisrock- ja Blockfest-lähetykset Kakkosella

Cheek Ruisrockissa 2013
Cheek Cheek Ruisrockissa 2013 Kuva: Yle aa

Kesän Ruisrockista ja Blockfestista esitetään monituntiset paketit Kakkosella. Ruisrock-televisiointi on luvassa lauantaina 4.7. klo 19.10 - 21.50 ja Blockfestin vastaava niin ikään lauantaina 22.8. klo 19.10 - 22.30. Molemmista festareista on huomattavasti laajemmat kokonaisuudet sekä Yle Areenan että YleX:n puolella.

Ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma sanoo, että Kakkonen haluaa olla tapahtumallisten live-lähetysten suunnannäyttäjä, oli sitten kyse urheilusta tai populäärikulttuurista.

- Musiikkifestareissa meillä on tälle kesälle kova ja hyvämaineinen kolmikko, kun saimme YleX Popin kavereiksi Ruisrockin ja Blockfestin.

Ruisrockin televisio-osuudessa nähdään suorana osa Rantalavalla ennenkin vakuuttaneen Disco Ensemblen keikasta.

Laulaja-lauluntekijä Sanni Kurkisuo.
Kovassa nosteessa oleva laulaja-lauluntekijä Sanni julkaisi toisen albuminsa Lelun huhtikuussa. Laulaja-lauluntekijä Sanni Kurkisuo. Kuva: Yle/Warner Music sanni

Sen ohella lähetyksessä ovat mukana saman lavan artisteista Sanni, JVG, Olavi Uusivirta, Studio Killers, Pimeys ja Ola Salo.

Yle Areenassa mainittujen artistien setit ovat tarjolla kokonaan. Nettiin taltioidaan lisäksi myös Apulannan, Lyömättömien, Samuli Edelmannin, Don huonojen, Kasmirin ja Pertti Kurikan nimipäivien esiintymiset.

Blockfestin lavalla nähdään Suomen kiinnostavimpia räppäreitä, muun muassa Cheek (kuvassa ylhäällä), Elastinen, Asa, Pyhimys, Mikael Gabriel, Uniikki ja Gasellit.

Juontajina kaikissa kesäfestarilähetyksissä toimivat YleX:n Ville Eerikkilä, Juuso Mäkilähde ja Anne Lainto.

Yle TV2