Hyppää pääsisältöön

Sibeliuksen poluilla Helsingissä

Helsingin kaupunginmuseon tutkija-tiedottaja Jere Jäppinen on toimittanut Sibeliuksen poluilla -oppaan ja hän on myös kerännyt oppaan Helsingin kohteet. Muina kohteina oppaassa ovat Hämeenlinna, Loviisa, Tuusula ja Järvenpää.

Videolla Jere Jäppinen ja toimittaja Janne Koskinen tapaavat yllättäen ja hieman vastentahtoisesti Janne joutuu Sibeliuksen poluille.

Säveltäjien jalanjäljissä

Innoituksensa Sibeliuksen poluille on antanut Haydnin polku eli On the Trail of Joseph Haydn. Entä löytysikö polku Johann Sebastian Bachille, joka täytti tänä vuonna 350 vuotta. Vuonna 2000 on ilmestynyt Georg Bandin artikkeli, jota voisi hyvin seurailla, jos olisi matkustamassa Saksaan.

Bach kuuluu Leipzigin musiikkikierrokseen, johon kuuluu myös Robert ja Clara Schumannin entinen koti, Richard Wagnerin muistomerkki ja Edward Griegin Memoria Centre. Leipzigissa sijaitsee myös Bach-museo.

Jos kesämatka osuu Norjan Bergeniin, voi käydä katsomassa Edward ja Nina Griegin kotimuseota, Edward Griegin hautaa ja kuunnella konsertin Troldsalenin konserttisalissa.

Wien on musiikkikaupunki ja sieltä löytyy vaikka mitä, mutta siellä voi kulkea mm. Ludvig van Beethovenin jalajäljissä. Ja vaikka Wienistä löytyy paikkoja, jossa Mozart on vaikuttanut kuten Mozarthaus, niin Mozartin vaikutukseen ja jalanjälkiin voi tutustua myös Prahassa.

Missä muualla kannattaisi käydä, jos on kiinnostunut seuraamaan suurten säveltäjien jalanjälkiä ja käymään paikoissa, joissa ihailemamme säveltäjät ovat kulkeneet? Laita kommentointikenttään oma ehdotuksesi.

Kommentit
  • Traumatisoitunut kuoronjohtaja Heikki Klemetti – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Muistamme syntymäpäivänä 14. helmikuuta.

    Kuoronjohtaja Heikki Klemetillä oli tapana ärjyä laulajilleen tukka pörrössä ja silmät kiiluen. Ääri-isänmaallinen Klemetti innostui 1930-luvulla lapuanliikkeestä ja IKL:stä. Hän julkaisi monet muistelmat, mutta vaikeni visusti nuoruutensa traumaattisista tapahtumista, jotka selittävät hänen hillitöntä käytöstään ja poliittisia mielipiteitään.

  • Sopraano Soile Isokosken Tuhkimo-tarina – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Onnittelemme syntymäpäivänä 14. helmikuuta!

    Helmikuun 14. päivänä syntyneelle sopraano Soile Isokoskelle laulajaksi ryhtyminen ei ollut mitenkään itsestään selvää. Soile haaveili tuomarin urasta, valmistui merkonomiksi ja sai töitä postista. Laulunopettaja toisensa perään kannusti häntä kuitenkin lauluopintoihin. Lappeenrannan laulukilpailuissa 1987 laulajatar singahti täydestä tuntemattomuudesta kirkkaaksi tähdeksi laulutaivaalle - ja loppu onkin historiaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua