Hyppää pääsisältöön

Prismadokumentti Yle TV1 kesä 2015

Prisma: Kissojen salattu elämä, yle tv1
Prisma: Kissojen salattu elämä, yle tv1 Kuva: Copyright: BBC 2014 prisma: kissojen salattu elämä

Seuraavat ulkomaiset dokumentit esitetään Yle TV1:n Prisma-ohjelmapaikalla kesällä 2015. Yle TV1 keskiviikkoisin klo 19 (uusinta lauantaisin klo 17.05 ja tiistaisin klo 23)

Kuva dokumenttisarjasta Kissojen salattu elämä.

10.6. Prisma: Apua allergiaan (Allergy Fix, 2014)

Melkein puolet lapsista on allergisia jollekin, esim. tietylle ruoka-aineelle tai eläimelle. Miksi allergisten määrä on nousussa ja mitä asialle voidaan tehdä? Dokumentti valottaa allergiatutkimusten viimeisimpiä tuloksia. Tuotanto: Kanada.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

17.6. Prisma: Nainen, joka puhui delfiineille (The Girl Who Talked to Dolphins, 2014)

Uskomaton tositarina 1965 suoritetusta eläinkokeesta, jonka tavoitteena oli selvittää, voiko delfiineille opettaa englantia. Nuoren naisen ja urosdelfiinin yhdessäolo tuo odottamattomia seurauksia. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

24.6. Prisma: Koira kumppanina (Hunting Buddies - How Dogs Discovered Man, 2013)

Tuhansien vuosien ajan koira on ollut ihmisen apuna jahtiretkillä, mutta nyt niille on keksitty käyttöä mm huumekoirina. Koira on kuitenkin vaistoiltaan metsästäjä, miten metsästyskoirat nyt ympäristöään havainnoivat? Tuotanto: ORF, Itävalta.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

1.7. Prisma: Kissojen salattu elämä osa 1(Cats Uncovered, 2014)

1/3. Tutkijat seuraavat kissojen liikkeitä ympärivuorokautisesti ja saavat näin paljon uutta tietoa eläimistä. Myös omistajat yllättyvät lemmikkiensä öisistä retkistä kodin ulkopuolella. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

8.7. Prisma: Kissojen salattu elämä osa 2 (Cats Uncovered, 2014)

2/3. Tutkijat seuraavat kissojen liikkeitä ympärivuorokautisesti ja saavat näin paljon uutta tietoa eläimistä. Myös omistajat yllättyvät lemmikkiensä öisistä retkistä kodin ulkopuolella. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

.15.7. Prisma: Kissojen salattu elämä osa 3 (Cats Uncovered, 2014)

3/3. Tutkijat seuraavat kissojen liikkeitä ympärivuorokautisesti ja saavat näin paljon uutta tietoa eläimistä. Myös omistajat yllättyvät lemmikkiensä öisistä retkistä kodin ulkopuolella. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

22.7. Prisma: Maaperän tiede (Deep Down and Dirty: The Science of Soil, 2014)

Maan pinnalle muodostuva maaperä on välttämätöntä kaikelle elämälle planeetallamme, mutta miten se muodostuu? Puutarha-asiantuntija Chris Beardshaw kaivautuu syvälle aiheeseen ja paljastaa sen salat. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

29.7. Prisma: Merenalainen elämä (Light the Ocean, 2011)

Uusinta animaatiotekniikkaa ja tietoa yhdistävä dokumentti esittelee merenalaisia maisemia ja elämää. Miltä merenpohja näyttää? Tuotanto: Yhdysvallat.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

5.8. Prisma: Oudoimmat luonnonilmiöt osa 1 (Nature's Weirdest Events, 2013)

1/3. Tänään tutustutaan Moskovan metrossa matkustaviin koiriin, Australian tappajavalaisiiin ja arokierijöiden valtaamaan kaupunkiin. Outo on myös karvasammakko. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

12.8. Prisma: Oudoimmat luonnonilmiöt osa 2 (Nature's Weirdest Events, 2013)

2/3. Tänään tavataan Floridassa kävelevä kala ja Ranskassa värikästä hunajaa tuottavia mehiläisiä. Mistä johtuu puiden erittämä punainen "veri", entä taivaalta kuuluva outo meteli? Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

19.8. Prisma: Oudoimmat luonnonilmiöt osa 3 (Nature's Weirdest Events, 2013)

3/3. Tänään tarkkaillaan karhuja, joilla on selvästi rikollisia taipumuksia. Eräät kalat ovat oppineet hyökkäämään lintujen kimppuun maalla, mutta kuinka käärmeellä voi olla kaksi päätä? Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

26.8. Prisma: Nykyajan allergiat (Allergies: Modern Life and Me, 2014)

Allergioiden määrä on räjähdysmäisessä nousussa länsimaissa. Professori Graham Rookin mukaan ympäristömme muutokset vaikuttavat immuunijärjestelmäämme. Teoriaa testataan kahden perheen vertailussa. Tuotanto: BBC, Britannia
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Kommentti: Totuus Madonnasta

    Madonnan esitys Euroviisuissa mahalasku monella tapaa.

    Madonnan esiintyminen Euroviisuissa oli kamalaa ja epävireistä kuunneltavaa. Totuus on, ettei Madonna ole erityinen lahjakkuus laulajana, mutta se ei ole koskaan haitannut, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Markku Haavisto. Oivoi ja ai kauheeta. Siinä ovat päällimmäiset reaktiot Madonnan lauantaisen Euroviisu-esiintymisen jälkeen.

  • Jobinpostia ja Salomonin tuomioita – testaa, tunnetko metaforat!

    Käytämme kielessä paljon metaforia. Ovatko ne tuttuja?

    Metaforalla tarkoitetaan vertauskuvaa, jota käytämme kielessämme – usein huomaamattamme. Aikojen saatossa jokin asia onkin siirtynyt merkitsemään toista ja alkuperäinen merkitys on kenties jo unohtunut. Tunnetko sinä seuraavien metaforien merkityksen tai alkuperän?