Hyppää pääsisältöön

Testi: Osaatko ratkoa kesän hyytävimmän arvoituksen?

Maan povessa (16)
Maan povessa (16) Kuva: Palladium Fiction / Johan Paulin eva thörnblad

Useita vuosia on ehtinyt kulua poliisina työskentelevän Eva Thörnbladin tyttären katoamisesta Silverhöjdin metsäjärvellä. Nyt paikkakunnalla katoaa jälleen lapsia jälkiä jättämättä ja Eva palaa tutkimaan mystistä tapausta. Tästä alkaa Maan povessa - ruotsalaiseen aarniometsään sijoittuva kauhutarina.

Testaa osaatko sinä auttaa Evaa kesän hyytävimmän rikostapauksen selvittämisessä.

Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista – ja muista kunnioittaa metsää!

Missä tunnet olosi kotoisammaksi?

Kaikki kokemus on tarpeen tämän tapauksen ratkomiseksi. Ken ei metsää tunne, ei pääse totuuden lähteille.

Mikä metsässä eniten pelottaa?

Tulet kohtaamaan pahimmat painajaisesi. Jos et tähän asti ole pelännyt metsää, niin pian pelkäät. Jos pelotti jo aikaisemmin, niin helpotusta ei nyt ole luvassa. Pidä mielessä: pelko herkistää aistit.

Metsässä piilee tuntemattomia voimia

Ihmiset ovat pitkään eläneet metsästä ja metsässä. Mutta joku on todennut: “niitä jotka eivät halua tulla löydetyksi, on vaikea löytää”. Sinun tehtäväsi on nyt löytää heidät.

Purot ja järvet metsässä tuovat mieleeni

Luonnossa vesi on usein kirkasta, mutta nyt kannattaa tutkailla vettä ennemmin kuin nauttia siitä. Mikä vedessä on piilossa näkyy vasta sen pulpahtaessa pintaan.

Sadut metsän olennoista....

Niillä peloteltiin ennen muinoin lapsia, mutta kannattaa pitää mieli avoimena jos haluat onnistua. Satuja ei tarvitse uskoa, mutta nyt on kyse saduista, jotka kannattaa ottaa tosissaan. Vastaus arvoitukseen saattaa löytyä monen sukupolven takaa...

Jos lapsi katoaa metsässä....

Meidän täytynee lähteä siitä, että lapsi harvemmin katoaa omasta vapaasta tahdostaan. On toki helppo eksyä, mutta eksyneet lapset löytyvät kuitenkin usein pian. Muista, että Evan tytär Josefine katosi tämän silmien alla eikä tytärtä koskaan löydetty.

Metsän hyödyntäminen...

Metsäteollisuus toki hyödyntää metsää, mutta luonto osaa myös uudistua ja parantua. Koska tämä tapaus sijoittuu pienelle ruukkipaikkakunnalle, jossa on paljon metsäteollisuutta, sinun ei kannata sulkea silmiäsi sen vaikutukselta.

Luolat ovat...

Todennäköisesti kaikkea tätä. Nyt tarvitset taskulampun ja paljon rohkeutta jahdatessasi totuutta. Älä anna pelon estää sinua, äläkä säikähdä tai jämähdä paikallesi kun saat johtolangasta kiinni.

Se tuntee metsän parhaiten joka...

Tieteen avulla nauramme saduille kuin ne olisivat vitsejä. Mutta satujen avulla tilkitsemme tieteen jättämät aukot. Lienee viisainta kääntyä niiden puoleen, jotka tuntevat metsän kuin omat taskunsa.

Jos lapsesi katoaa, mitä uhraisit saadaksesi hänet takaisin

Kyllä, kysymys on kärjistetty, mutta pidemmän ajan epätoivo voi kuitenkin johtaa dramaattisiin ratkaisuihin. Keneen voit luottaa? Voitko edes luottaa itseesi? Jos mielit edetä tutkinnassa, vastassa on epämiellyttäviä päätöksiä.

Haluatko tietää enemmän? Maan povessa alkaa 1.7 Yle Femmalla.

Kommentit
 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.