Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen hallintoneuvosto päättää isoista linjoista

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Karjalaisessa 26.6.2015.

Marko Ahonen ihmetteli Antenni-palstalla (23.6.) Ylen hallintoneuvoston roolia.

Hallintoneuvosto päättää Ylen talouden ja toiminnan suurista strategisista linjauksista. Se tekee päätökset, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai yhtiön organisaation olennaista muuttamista. Lisäksi hallintoneuvostolle kuuluu Ylen palveluiden ennakkoarviointi suhteessa julkiseen palveluun ja viestintämarkkinoiden kokonaisuuteen. Hallintoneuvosto valitsee Ylen hallituksen ja käsittelee yhtiön hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.

Digitalisaatio muuttaa kaikkia julkisia palveluja ja mediatoimialaa valtavalla vauhdilla. Siksi hallintoneuvostolla on suuri vastuu valvoa suomalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan etua yleisradiotoiminnassa.

Ohjelmien sisältökysymyksiin hallintoneuvosto ei puutu. Niistä päättää ja vastaa yhtiön toimiva johto.

Ylen johtamisesta ja hallintoneuvostosta löytyy lisätietoa Yleisradion hallintoneuvoston kertomuksesta, johon Ahonen viittaa. Sen liitteessä kerrotaan hallintoneuvoston vuoden 2014 päätöksistä. Selvitykset Ylen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä löytyvät verkosta yle.fi/yleisradio -sivustolta.

Tällä viikolla kerroimme hallintoneuvoston järjestäytymiskokouksesta. Tiedotteessa hallintoneuvoston uusi puheenjohtaja, perussuomalaisten Kimmo Kivelä toteaa: “Hallintoneuvoston rooli on valvova ja sillä on mandaatti linjata Ylen toimintaa.”

Reija Hyvärinen
viestintäjohtaja, Yle